Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarına 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru koşullarının aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.
T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında kontenjan ile öğrenci alınacaktır.
BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:
Adaylar başvurularını 23 Aralık 2024 (Saat: 08:30) – 03 Ocak 2025 (Saat: 17:30) tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen, noter onaylı vekâlet ile başvuru tarihleri içinde olmak koşulu ile posta yolu ile başvuru yapabileceklerdir.
Posta yoluyla yapılacak başvurularda, başvuru evraklarının ilan edilen son başvuru günü ve saatine kadar enstitü müdürlüğüne ulaşmış olması gerektiğinden, geciken başvuru evrakları işleme alınmayacaktır.
Başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir. Başvuru şartlarına uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Kesin kayıt esnasında başvuru belgelerinin aslı veya onaylı örneği ile kayıtlar kabul edilecektir.
Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabilir. Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:
Türk Uyruklular İçin;
1- Başvuru formu (http://fbe.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir).
2- Özgeçmiş
3- Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan bir öğretim üyesinden alınmış ıslak imzalı bir referans mektubu ve neden doktora yapmak istediklerini belirten bir kompozisyon istenir.
4- Diploma: Yüksek Lisans Programları için başvuracak adayların lisans, Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneğini (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi) kullanmaları gereklidir.
5- Not Belgesi (Transkript): Not Belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden alacakları ve not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi bir belge getirmeleri gerekmektedir. Bu belgeyi temin edemeyenlerin mezuniyet not ortalamalarının yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılacaktır. Lisans derecesi ile bir doktora programına başvuran adayların, 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana karşılık gelen bir lisans mezuniyet not ortalamasına sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken bir lisans programını tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans programı transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.
6- ALES Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuracak adayların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, doktora programına lisans diploması ile başvuracakların ise ALES’den başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir. ALES belgelerinin geçerlilik süresinin [sınav tarihini takiben 5 (beş) yıl] bitmemiş olması gerekir.
Doktora/Sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının lisansüstü programlara yapacakları başvurularda ALES puanı koşulu aranmaz. Bu adayların ALES puanı -55- olarak kabul edilir ve değerlendirmede bu puan dikkate alınır.
Tezsiz yüksek lisans programına yapılacak başvurularda ALES puanı koşulu aranmaz.
7- Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
8- Nüfus cüzdanı fotokopisi
9- Fotoğraf (1 adet vesikalık fotoğraf)
Yabancı Uyruklular İçin;
1- Dilekçe (http://fbe.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir).
2- Özgeçmiş
3- Referans mektubu ve kompozisyon. Doktora programlarına başvuracak adaylardan bir öğretim üyesinden alınmış ıslak imzalı bir referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
4- Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları tanınma belgesi) kullanmaları gereklidir.
5- Not Belgesi (Transkript): Adayın bulunduğu ülkenin Türk Konsolosluğu veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş Not Belgesi (Transkript) istenir.
6- ALES Sonuç Belgesi: Kendi hesabına yüksek lisans veya doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.
7- Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adayların başvurularında anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puana sahip olmaları beklenmektedir. Doktora programlarına başvuran yabancı uyruklu adayların bahsi geçen yabancı dil sınavlarına ait bir belgesi yok ise Enstitünün belirteceği gün ve saatte yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’ndan başarılı olma şartı aranır.
8- Türkçe Seviye Belirleme Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe seviye belirleme belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için Enstitü Yönetim Kurulu’nca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak Türkçe seviye belirleme sınavından başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe seviye belirleme belgesi istenmez.
9- Pasaport fotokopisi (onaylı): Pasaport fotokopisinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.
10- Fotoğraf (2 adet vesikalık fotoğraf)
NOT: Yabancı uyruklu adayların, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olması şartı aranır. Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu adayların başvuruları kabul edilmez.
DEĞERLENDİRME
Türk Uyruklular İçin;
Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuru koşullarını sağlayan adayların başvurularının değerlendirilmesinde lisans mezuniyet not ortalamaları dikkate alınarak en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılır ve ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların listesi enstitünün web sayfasında ilan edilir.
Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruların değerlendirilmesinde başarı notu, ALES puanının %50'si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %25’i, Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme sınavı (sözlü ve/veya yazılı) puanının %25’i toplanarak bulunur.
Bilimsel değerlendirme (yazılı ve /veya sözlü), sınavına girmeyen öğrenci değerlendirme dışında kalır ve programa kabul edilmez.
Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı puanının tezli yüksek lisans programları için yüz üzerinden en az 65.00 puan, doktora programları için en az 70.00 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların listesi enstitünün web sayfasında ilan edilir.
Yabancı Uyruklular İçin;
Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruların değerlendirilmesinde lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %50’i, Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme sınavı (sözlü ve/veya yazılı) puanının %50’i toplanarak bulunur.
Bilimsel değerlendirme (yazılı ve /veya sözlü) sınavına girmeyen öğrenci değerlendirme dışında kalır ve programa kabul edilmez.
Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı puanının tezli yüksek lisans programları için yüz üzerinden en az 65.00 puan, doktora programları için en az 70.00 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların listesi enstitünün web sayfasında ilan edilir.
SINAV TARİHLERİ
Türk ve Yabancı Uyruklular İçin :
Yüksek Lisans ve Doktora Programları |
Tarih |
Saat |
Yer |
Anabilim Dalı |
Bilimsel Değerlendirme Sınavı (sözlü ve/veya yazılı) |
14 Ocak 2025 (Salı)
|
10:00
|
Fen Bilimleri Enstitüsü Binası |
|
13:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü Binası |
|
||
|
15 Ocak 2025 ( Çarşamba) |
13:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü Binası |
|
Bilimsel Değerlendirme Sınavı (sözlü ve/veya yazılı)
|
15 Ocak 2025 Çarşamba)
|
10:00
|
İlgili Anabilim Dallarının Bulunduğu Fakültelerde
|
|
Yabancı Uyruklular İçin;
Yabancı uyruklu adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” bulunmayanların “Türkçe Seviye Belirleme Sınavı”
13 Ocak 2025 Pazartesi günü saat 10:00’da Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, Devlet Konservatuvarı Karşısında Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü binasında yapılacaktır. Doktora programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan “Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi” bulunmayanların “Yabancı Dil Yeterlik Sınavı” 13 Ocak 2025 Pazartesi günü saat 13:30’da Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesindeki binasında yapılacaktır.
KESİN KAYIT TARİHLERİ:
Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları 20 Ocak 2025 Pazartesi (Saat: 08:30) – 24 Ocak 2025 Cuma (Saat: 17:30) tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt işlemleri adayın şahsen başvurusu veya noter onaylı vekalet ile yapılacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru esnasında beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları zorunludur.
YEDEK KAYIT TARİHLERİ:
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Ocak 2025 Pazartesi (Saat: 08:30) – 28 Ocak 2025 Salı (Saat: 17:30) tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.
NOTLAR:
-Yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilen öğrenciler, lisans veya yüksek lisans derecelerini kabul edildikleri programın anabilim dalından farklı alanlarda almış ise eksikliklerini gidermek amacıyla en çok iki yarıyıl (1 yıl) süre ile bilimsel hazırlık programına tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.
-Tezsiz, Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında boş kalan kontenjanlar enstitümüz web sayfasında ilan edilecek ve bu kontenjanlar ilk yedekten başlanarak doldurulacaktır.
-Fen Bilimleri Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin / kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.
-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere %10 ek kontenjan açılır.
-Eşit puan durumunda adaylar arasında önceliğin belirlenmesinde; sırasıyla, ALES sınav puanı, yabancı dil sınav puanı, Lisans ve/veya Yüksek Lisans Mezuniyet Genel Toplam Puanı yüksek olanlar, doğum tarihi küçük olanlar sırası ile tercih edilir.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI
ANA BİLİM DALI |
PROGRAM |
KONTENJAN |
ALES PUAN TÜRÜ |
ÖN KOŞULLAR |
|
T.C |
YU |
||||
FİZİK |
Tezli Yüksek Lisans
|
6 |
5 |
Sayısal |
Tezli Yüksek Lisans Programına Fizik ve Fizik Mühendisliği Bölümlerinden Lisans derecesini almış olanlar programa başvurabilir. Fizik ve Fizik Mühendisliği Bölümlerinden Lisans derecesini almış olanlar haricindeki programlardan başvuruda bulunanlar Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulur. Doktora Programına Fizik ve Fizik Mühendisliği Bölümlerinden Lisans/Yüksek Lisans derecesi almış olanlar başvurabilir. |
Doktora |
1 |
1 |
|||
KİMYA |
Tezli Yüksek Lisans
|
10 |
1 |
Sayısal |
Kimya, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Eczacılık Fakültesi Lisans / Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği , Gıda Mühendisliği ile Genetik ve Biyomühendislik mezunlarına Bilimsel Hazırlık Programı Uygulanır |
Doktora |
4 |
----- |
|||
BİYOLOJİ |
Tezli Yüksek Lisans
|
9 |
----- |
Sayısal |
Biyoloji, Kimya, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Çevre Mühendisliği, Biyomühendislik, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Su Ürünleri Mühendisliği, Biyoinformatik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik Bölümleri, Biyoloji Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümleri, Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Orman Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Su Ürünleri ve Su Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Biyomedikal Bölümlerinden Lisans ve Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. |
Doktora |
2 |
----- |
|||
MİMARLIK |
Tezsiz Yüksek Lisans |
2 |
- |
Sayısal |
Tezsiz Yüksek Lisans Programına Mimarlık lisans Mezunları başvurabilir. Tezli Yüksek Lisans Programına Mimarlık Lisans mezunları başvurabilir. İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri, İnşaat Mühendisliği Lisans derecesi almış olanlar Bilimsel Hazırlık şartı ile başvurabileceklerdir. Doktora Programlarına Lisans ve Yüksek Lisans derecesi ile başvurular Mimarlık Lisans /Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ile İnşaat Mühendisliği, Lisans ve Yüksek Lisans derecesi almış olanlar Bilimsel Hazırlık şartı ile başvurabileceklerdir. Doktora Programlarına Yüksek Lisans derecesi ile başvurular Peyzaj Mimarlığı, Sanat Tarihi, Arkeoloji ile Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümleri, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kentsel Tasarım Bölümünden Yüksek Lisans derecesi almış olanlar Bilimsel hazırlık şartı ile başvurabileceklerdir. |
Tezli Yüksek Lisans
|
11 |
5 |
|||
Doktora |
8 |
- |
|||
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ |
Tezli Yüksek Lisans |
28 |
2 |
Sayısal |
Makine Mühendisliği Bölümünden Lisans/Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. |
Doktora |
11 |
----- |
|||
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ |
Tezli Yüksek Lisans |
10 |
1 |
Sayısal |
Yüksek Lisans programı Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, (*)Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, (*)Endüstri Mühendisliği, (*)Mekatronik Mühendisliği, (*) Matematik Mühendisliği ve (*) Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri lisans mezunları başvuruda bulunabilir. Doktora programı için Başvuru Şartları Yüksek lisans başvuru şartları ile kabul edilen bölümlerin yüksek lisans mezunları ile Hesaplamalı Bilimler Anabilim Dalından (*) yüksek lisans mezunları da başvuruda bulunabilir. (*) Bu programlardan başvuruda bulunanlar Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulur. |
Doktora |
2 |
----- |
|||
GIDA MÜHENDİSLİĞİ |
Tezli Yüksek Lisans |
2 |
----- |
Sayısal |
Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomühendislik ve Genetik Moleküler Biyoloji bölümlerinden Lisans /Yüksek Lisans derecesi almış olanlar başvuruda bulunabilir. |
Doktora |
1 |
----- |
|||
GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK |
Tezli Yüksek Lisans |
6 |
--- |
Sayısal |
Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji, Mühendislik Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomedikal, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Biyoinformatik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik; Tıp, Eczacılık ve Veteriner Fakültelerinde Lisans derecesi almış olanlar başvurabileceklerdir |
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ |
Tezli Yüksek Lisans |
9 |
1 |
Sayısal |
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği bölümlerinden Lisans derecesi almış olanlar başvuruda bulunabilir. |
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ |
Tezli Yüksek Lisans
|
10 |
2 |
Sayısal |
Yüksek Lisans Programına Eğitim Fakültesi Mezunu olmak veya Pedagojik Formasyon belgesine sahip olmak Eğitim Teknolojisi Doktora Programına Eğitim Fakültesi Mezunu olmak veya Pedagojik Formasyon belgesine sahip olmak veya Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme alanlarında Yüksek Lisans Programlarından mezun olmak |
Doktora |
10 |
2 |
|||
PEYZAJ MİMARLIĞI |
Tezli Yüksek Lisans |
4 |
1 |
Sayısal |
Peyzaj Mimarlığı Lisans mezunları başvurabilir. Mimarlık, İç Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümleri Lisans derecesi almış olanlar Bilimsel Hazırlık şartı ile başvurabileceklerdir. |
BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİK (Disiplinler arası) |
Tezli Yüksek Lisans |
8 |
------ |
Sayısal |
Genetik ve Biyomühendislik, Ziraat Fakültesinin Tüm Bölümlerinden, Bahçe Bitkileri Bölümü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Veterinerlik Fakültesi, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomedikal, Biyoinformatik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Tıp, Eczacılık, Biyoloji, Kimya, Endüstri Mühendisliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Orman Mühendisliği, Orman Ürünleri, Diş Hekimliği, Lisans /Yüksek Lisans mezunları ile Biyoteknoloji ve Genetik Anabilim Dalında yüksek Lisans derecesi almış olanlar başvurabileceklerdir. |
Doktora |
3 |
------ |
|||
HESAPLAMALI BİLİMLER (Disiplinler arası) |
Tezli Yüksek Lisans |
3 |
---- |
Sayısal |
Yüksek Lisans Programına; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği; Matematik, İstatistik, Matematik ve Bilgisayar, Matematik-Bilgisayar Bölümü, Fizik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Matematik Mühendisliği Lisans mezunları başvurabileceklerdir. |
UYGULAMALI BİLİMLER VE TEKNOLOJİ (Disiplinler arası) |
Tezli Yüksek Lisans |
5 |
---- |
Sayısal |
Kimya, Fizik, Kimya Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Lisans mezunu olmak. |
MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ (Disiplinler arası) |
Tezli Yüksek Lisans |
6 |
1 |
Sayısal |
Mekatronik, Makine, Kontrol ve Otomasyon, Elektrik- Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Elektrik, Enerji Sistemleri, Bilgisayar, Yazılım, Uçak, Otomotiv programlarından Lisans derecesine sahip adaylar başvurabilir. |
VERİ BİLİMİ VE ANALİTİĞİ (Disiplinler arası) |
Tezli Yüksek Lisans |
5 |
----- |
Sayısal |
Adli Bilişim Mühendisliği, Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bilişim Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilişim Yazılım Mühendisliği, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Finans, Finans ve Bankacılık, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, İktisat, İşletme, İşletme -Ekonomi, İşletme Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sistem Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Yapay Zekâ Mühendisliği, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans derecesine sahip adaylar programa başvurabilir. |