Üniversitemiz Senatosunun 28 Haziran 2018 tarih ve 09 sayılı toplantısında alınan 16 no’lu kararı ile belirlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşullarının güncellenmesi hususu görüşüldü:
Üniversitemiz Senatosunun 28 Haziran 2018 tarih ve 09 sayılı toplantısında alınan 16 no’lu kararı ile belirlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşullarının aşağıdaki şekilde güncellenmesinin uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.
İlan
T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.
Başvuru tarihi ve yeri: Adayların başvurularını 30 Temmuz 2018 – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekaletname ile başvurmaları gerekmektedir. Biyoloji Anabilim Dalına ayrıca online başvuru yapılabilecek , online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.
Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabilir. Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
A-B AŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:
Türk Uyruklular;
(1) Başvuru formu (http://fbe.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirler).
(2) Özgeçmiş.
(3) Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
(4) Diploma: Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).
(5) Not Belgesi (Transkript): Not Belgesi (Transkrip) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri gerekmektedir. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans transkriptin’de yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır. Online başvuru yapan adaylar mülakat esnasında beyan etmiş oldukları Not Belgesi (Transkript) belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
(6) ALES Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, doktoraya lisans diploması ile başvuracakların ALES’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir. ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı aşmamış olması gerekir.
(7) Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. İngilizce Dilinde Eğitim Yapan Lisansüstü Programlara başvuru yapacak adaylardan ÜDS,YDS’den sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 65 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alması zorunludur. Lisans ve/veya Yüksek Lisanslarını İngilizce eğitim veren programlardan tamamlayan öğrencilerden Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi aranmayacaktır.
(8) Nüfus cüzdanı fotokopisi.
(9) Fotoğraf (2 adet vesikalık fotoğraf).
Yabancı Uyruklular;
(1) Dilekçe (http://fbe.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirler).
(2) Özgeçmiş.
(3) Referans mektubu ve kompozisyon. Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
(4) Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).
(5) Not Belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş Not Belgesi (Transkript) istenir.
(6) ALES Sonuç Belgesi: Kendi hesabına yüksek lisans veya doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.
(7) Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adayların başvurularında anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
İngilizce Dilinde Eğitim Yapan Lisansüstü Programlara başvuru yapacak adaylardan ÜDS, YDS’den sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 65 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alması ve belgeleyemen adayların Trakya Üniversitesi tarafından yapılacak İngilizce Muafiyet Dil Ölçme Sınavında başarılı olmaları zorunludur. Lisans ve/veya Yüksek Lisanslarını İngilizce eğitim veren programlardan tamamlayan öğrencilerden Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi aranmayacaktır.
(8) Türkçe Seviye Belirleme Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe seviye belirleme belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe seviye belirleme belgesi istenmez.
(9) Pasaport fotokopisi (onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.
(10) Fotoğraf (2 adet vesikalık fotoğraf).
NOT: Yabancı uyruklu adayların, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.
B-DEĞERLENDİRME
Türk Uyruklular;
Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruların değerlendirilmesinde başarı notu ALES puanının %50'si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %25’i, Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya sözlü) puanının %25’i toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun tezli yüksek lisans programları için yüz üzerinden en az 65.00 puan, doktora programları için en az 70.00 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
Yabancı Uyruklular;
Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin, Yükseköğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların listesi Enstitünün web sayfasında ilan edilir.
C-SINAV TARİHLERİ
Türk Uyruklular;
PROGRAM |
Tarih |
Saat |
Yer |
Anabilim Dalı |
Yüksek Lisans Programları Bilimsel Değerlendirme (Yazılı ve/veya sözlü) Sınavı |
03 Eylül 2018 Pazartesi |
09:30 |
İlgili Anabilim Dalı Başkanlıklarının Bulunduğu Fakültelerde |
Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi |
05 Eylül 2018 Çarşamba |
09:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Biyoteknoloji ve Genetik
|
|
09:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Hesaplamalı Bilimler |
||
13:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji |
||
Doktora Programları Bilimsel Değerlendirme (Yazılı ve/veya sözlü) Sınavı
|
04 Eylül 2018 Salı |
09:30 |
İlgili Anabilim Dalı Başkanlıklarının Bulunduğu Fakültelerde |
Fizik, Kimya, Biyoloji, Mimarlık, Makine Mühendisliği |
05 Eylül 2018 Çarşamba |
09:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Biyoteknoloji ve Genetik Biyoteknoloji ve Genetik (İNGİLİZCE) |
|
13:30 |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
Hesaplamalı Bilimler, Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji |
Yabancı Uyruklular;
Yabancı uyruklu adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” bulunmayanların “Türkçe Seviye Belirleme Sınavı” 05 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 10:00’da Enstitüler binasında yapılacaktır.
Doktora programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan “Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi” bulunmayanların “Yabancı Dil Yeterlik Sınavı” 05 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 13:30’da Enstitüler binasında yapılacaktır.
Biyoteknoloji ve Genetik Anabilim Dalı İngilizce doktora programına başvuran ve Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi bulunmayan adayların İngilizce Yeterlilik Dil Ölçme Sınavı 05 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 13:30’da Enstitüler binasında yapılacaktır.
D- KAYIT TARİHLERİ:
KESİN KAYIT TARİHLERİ: Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları
10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Vekâlet ile kayıt yaptırılamaz.
Online başvuru yapan adaylar kayıt esnasında başvuru esnasında beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
YEDEK KAYIT TARİHLERİ: 17-18 Eylül 2018 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.
NOTLAR:
-Yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilen öğrencilerden lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olan yüksek lisans veya doktora programı adayları için eksikliklerini gidermek amacıyla en çok iki yarıyıl (1 yıl) süre ile bilimsel hazırlık programı’ na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.
-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında açılan kontenjan kadar yedek ilan edilir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjanlara kayıt yapılır.
-Fen Bilimleri Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin / kayıt olanların ilişkleri kesilecektir.
-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak zere % 10 ek kontenjan açılır.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI
ANABİLİM DALI |
T.C. UYRUKLU |
YABANCI UYRUKLU |
ALES PUAN TÜRÜ |
Programa Kabul Koşulları |
||
TEZLİ YÜKSEK LİSANS |
DOKTORA |
TEZLİ YÜKSEK LİSANS |
DOKTORA |
|||
Fizik |
8 |
3 |
3 |
1 |
Sayısal |
Fizik, Fizik Öğretmenliği ve Fizik Mühendisliği Bölümlerinden Lisans/Yüksek Lisans derecesini almış olanlar programa başvurabilir. |
Kimya |
22 |
12 |
6 |
6 |
Sayısal |
Fen veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Eğitim Fakültelerinin Kimya Öğretmenliği, Mühendislik Fakültelerinin Kimya ve Gıda Mühendisliği bölümlerinden Lisans veya Yüksek Lisans mezunu olanlar ile Eczacılık Fakültesi mezunları başvurabilir. Mühendislik, Eczacılık Fakültesi mezunları ile Eğitim Fakültelerinin Kimya Öğretmenliği Bölümü mezunlarına Bilimsel Hazırlık Programı Uygulanır. |
Biyoloji |
18
|
4 |
2 |
1 |
Sayısal |
Biyoloji, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Böl, Tarla bitkileri Bölümü Bahçe Bitkileri Bölümü Eczacılık Fak, Tıp Fakültesi, Orman Fak, Veterinerlik, Su ürünleri, Sağlık Bilimleri, Sağlık Yüksek Okulu, Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği, Sosyal Hizmet, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinden Lisans/Yüksek lisans mezunları başvurabilir. |
Matematik |
8 |
--- |
2 |
---- |
Sayısal |
Üniversitelerin Fen, Fen-Edebiyat Fakültelerin Matematik Bölümlerinden Mezun Olmak. |
Mimarlık |
10 |
5 |
5 |
2 |
Sayısal |
Fakültelerin Mimarlık, Bölümü mezunları Peyzaj Mimarlığı, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Şehir Bölge Planlama Bölümü Lisans/Yüksek Lisans derecesi almış olanlar Bilimsel Hazırlık ( İki yarıyıl Mimarlık Lisans dersleri almak şartı ile başvurabileceklerdir. |
Makine Mühendisliği |
23 |
8 |
1 |
1 |
Sayısal |
Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği bölümünden Lisans/Yüksek Lisans derecesi almış olanlar başvurabilecektir. |
Bilgisayar Mühendisliği |
2 |
--- |
1 |
--- |
Sayısal |
Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin Lisans Mezunları başvuruda bulunabilir. |
Gıda Mühendisliği |
2 |
--- |
1 |
--- |
Sayısal |
Yüksek Lisans Kontenjanlarına Mühendislik Fakültelerinin Lisans Mezunları başvuruda bulunabilir. |
Biyoteknoloji ve Genetik (Disiplinlerarası) |
15 |
6 |
1 |
1 |
Sayısal |
Fen, Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Kimya, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden, Ziraat Fakültesinin tüm bölümlerinden, Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomedikal, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Biyoinformatik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik Bölümlerinden, Eğitim Fakültelerinin Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümünden, Orman Fakültelerinin Orman Mühendisliği, Orman Ürünleri, Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veteriner ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden lisans/yüksek lisans derecesi almış olanlar başvurabileceklerdir. |
Biyoteknoloji ve Genetik (İNGİLİZCE) (Disiplinlerarası)
Biotechnology and Genetics (Multidiciplinary) |
|
1 |
|
1 |
Sayısal |
Yurt içi ve dışında Fen, Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Kimya, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Ziraat Fakültesinin tüm bölümleri, Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomedikal, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Biyoinformatik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Fen Bilimleri Öğretmenliği, Orman Fakültelerinin Orman Mühendisliği, Orman Ürünleri, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veteriner ve Sağlık Bilimleri Fakülteleriyle ilgili Anabilim Dallarında Lisans/yüksek lisans derecesi almış olanlar başvurabileceklerdir Entrance Requirements for Graduate Program Applicants for doctoral program should hold a Master's degree on biology, chemistry, biochemistry, molecular biology and genetics of faculty of life sciences, and faculty of science and Arts all programs of agricultural faculty, food engineering, chemical engineering, bio-engineering, biomedical, agricultural genetic engineering, bioinformatics and genetic departments of Engineering Faculty, elementary science education of faculty of education, Forest engineering, forest products, forest industrial engineering departments of forestry faculty, medicine, pharmacy, dentistry, veterinary and health sciences. |
Hesaplamalı Bilimler (Disiplinlerarası) |
11 |
3 |
3 |
2 |
Sayısal |
Yüksek Lisans Programına; Mühendislik Fakültesi , Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Lisans mezunları başvurabilecektir. Doktora Programına; Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Lisans Yüksek Lisans mezunları ile Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji ABD , Hesaplamalı Bilimler ABD Yüksek Lisans mezunları başvurabilecektir. |
Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji (Disiplinlerarası) |
17 |
3 |
3 |
1 |
Sayısal |
Yüksek Lisans programına; Fakültelerin Jeofizik, Jeoloji, Arkeoloji, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ziraat Fakültesi (Gıda Mühendisliği, Aromatik Bitkiler Bölümü, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Biyosistem Mühendisliği, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümleri), Makine Mühendisliği, Metalurji, Malzeme Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği, Tekstil Mühendisliği, Tekstil Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği, Çevre Mühendisliği, Teknoloji Fakültesi (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri), Fen Fakültesi (Biyoteknoloji) Bölümleri, Fizik ve Fizik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Bölümleri mezunları başvurabilir. Doktora Programına; Jeofizik, Arkeoloji, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji, Malzeme Mühendisliği, Kimya, Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans, Kimya Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji ABD ve Hesaplamalı Bilimler Anabilim Dalı Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. |
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi |
7 |
---- |
1 |
---- |
Sayısal |
Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği Bölümleri mezunları başvurabileceklerdir. |
T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.
Başvuru tarihi ve yeri: Adaylar başvurularını 30 Temmuz 2018-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekaletname ile yapacaklardır. Adaylar başvuru tarihleri içinde olmak koşulu ile posta yolu ile başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca, Biyofizik Anabilim Dalına başvuru yapacak adaylar elektronik ortamda (online) istenilen belgelerle başvuru yapabileceklerdir. Başvuru şartlarına uygun olmayan müracaatlar kabul edilmez. Kesin kayıt esnasında belgelerin aslı veya onaylı örneği kabul edilir.
Adaylar 1 (Bir) programa başvuru yapabilir. Aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
A-BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:
Türk Uyruklular;
(1) Başvuru formu ve Dilekçe (https://sbe.trakya.edu.tr adresinden temin edilebilir)
(2) Özgeçmiş.
(3) Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
(4) Diploma: Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi)
(5) Not Belgesi (Transkript): Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.
(6) ALES ve Eşdeğer uluslararası Sınav Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, doktoraya lisans diploması ile başvuracakların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü temel tıp bilimlerinde doktora programına başvurabilmek için adaylar; Tıp Fakültesi mezunlarının lisans diplomasına ve (TUS) Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan en az 50 Temel Tıp Bilimleri Puanı’na veya ALES sayısal puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları; Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık Fakülteleri ile hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli fakülte mezunlarının lisans derecesine; diğer fakülte mezunları ise yüksek lisans diplomasına ve ALES sayısal kısmından en az 70 puana sahip olmaları gerekir. (Temel Tıp Puanı; Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi-1 Bölümü’nden elde edilen standart puanın 0.70, Klinik Tıp Bilimleri Testi’nden elde edilen standart puanın 0.30 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir) ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı aşmamış olması gerekir.
(7) Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
(8) Nüfus cüzdanı fotokopisi.
(9) Fotoğraf (2 adet Vesikalık)
Yabancı Uyruklular;
(1) Başvuru Formu ve Dilekçe. (https://sbe.trakya.edu.tr adresinden temin edilebilir.)
(2) Özgeçmiş.
(3) Referans mektubu ve kompozisyon. Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
(4) Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni (Tıp Fakültesi, Eczacılık ve Diş Hekimliği Alanlarında mezun olanlardan Denklik Belgesi istenir).
(5) Kendi hesabına yüksek lisans veya doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.
(6) Not Belgesi (Transkript): İlgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni,
(7) Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adayların başvurularında anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
Yabancı dil sınavı sonuç belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.
(8) Türkçe Seviye Belirleme Belgesi: Türkçe seviye belirleme belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Başarılı olamayan adaylara Türkçesini yeterli düzeye yükseltmeleri için 1 yıl süre verilir. Lisans ve Yüksek Lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” istenmez.
(9) Pasaport fotokopisi (onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.
(10) Fotoğraf: 2 adet (Vesikalık)
NOT: Yabancı Uyruklu Adayların, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.
B-DEĞERLENDİRME
Türk Uyruklular;
Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruların değerlendirilmesinde ALES puanının %50'si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %25’i, Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya sözlü) puanının %25’i toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının tezli yüksek lisans programları için en az 65 puan, doktora programları için en az 70 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
Yabancı Uyruklular;
Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin, Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınır ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ
Türk Uyruklular;
Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran adayların Bilimsel Değerlendirme (Yazılı ve/veya sözlü) Sınavı 04 Eylül 2018 Salı günü saat 09.30’da ilgili anabilim dalı başkanlıklarında yapılacaktır.
Yabancı Uyruklular;
Yabancı uyruklu adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” bulunmayanların Türkçe Seviye Belirleme sınavı 05 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 10.00’da Enstitüler Binasında yapılacaktır.
Doktora programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan “Yabancı Dil Belgesi” bulunmayanların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 05 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 13.30’da Enstitüler Binasında yapılacaktır.
KESİN KAYIT TARİHLERİ: Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekir.
Mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar, noter vekâletnamesine sahip vekilleri aracılığı ile kayıt yaptırabilirler.
YEDEK KAYIT TARİHLERİ: 17-18 Eylül 2018 tarihleri arasında enstitüde yapılacaktır.
(Boş kalan kontenjan ilk yedekten başlanmak üzere çağrı yöntemiyle doldurulur.)
NOT
-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere % 10 ek kontenjan açılır.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Anabilim/Program Adı |
T.C. Uyruklu |
Yabancı Uyruklu |
ALES Puan Türü |
Programa Kabul Koşulları |
||
Tezli Yüksek Lisans |
Doktora |
Tezli Yüksek Lisans |
Doktora |
|||
Anatomi (Morfoloji) |
2 |
2 |
1 |
1 |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak ve en az dört kredilik “İnsan Anatomisi” dersi almış olmak. Doktora :Tıp Fakültesi mezunu olmak.
|
Histoloji ve Embriyoloji (Morfoloji) |
- |
1 |
- |
- |
Sayısal |
Doktora: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi mezunu olmak veya Histoloji ve Embriyoloji yüksek lisans mezunu olmak |
Beden Eğitimi ve Spor(*) |
3 |
- |
1 |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Spor Akademisi, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.
|
Beslenme ve Diyetetik |
6 |
- |
2 |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Diyetisyenler, Eczacılar, Hemşireler, Kimyagerler, Kimya ve Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Biyologlar, Tıbbi Biyologlar, Diş Hekimi, Tıp Doktorları ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezunlar kabul edilir. |
Biyofizik |
2 |
2 |
2 |
2 |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık, Mühendislik, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Tıbbi Biyoloji lisans mezunları, ve sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak. Doktora: Tıp Fakültesi mezunu olmak veya Biyofizik yüksek lisans derecesine sahip olmak
|
Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim |
1 |
- |
1 |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Tıp, Fen Fakültelerinin İstatistik/Matematik Bölümü ve Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.
|
Farmasötik Nanoteknoloji |
4 |
- |
1 |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Biyoloji Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve/veya Mühendislik Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü mezunu olmak. |
Fizyoloji(*) |
3 |
4 |
- |
1 |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve/veya Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak. Doktora: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Fizyoloji Yüksek Lisans mezunu olanlar dışındaki adaylar için 1 (Bir) yıl bilimsel hazırlık programı zorunludur.
|
Halk Sağlığı |
2 |
2 |
1 |
1 |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak Doktora: Tıp Fakültesi mezunu olanlar ya da Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi mezunu olup, Halk Sağlığı, Farmakoloji, Fizyoloji, İmmünoloji, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans yapmış olmak. (Tıp Fakültesi mezunu ve Halk Sağlığı Yüksek Lisans mezunu olanlar dışındaki adaylar için 1 (Bir) yıllık Bilimsel Hazırlık Programı zorunludur.)
|
Hemşirelik |
11 |
2 |
1 |
1 |
Sayısal |
Yükseklisans: Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik/Ebelik bölümü mezunu, Hemşirelik Fakültesi mezunu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Ebelik mezunu, Hemşirelik Yüksekokulu mezunu veya sağlık memurluğu lisans programı mezunu olmak. Doktora: Doktora programına yüksek lisans eğitimini Hemşirelik Anabilim Dallarında tamamlayan adaylar başvurabilir. Yüksek lisans eğitimini Hemşirelik dışında tamamlayan adaylar, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Bilimsel Hazırlık Programına tabi olurlar.
|
İmmünoloji |
- |
1 |
- |
- |
Sayısal |
Doktora: Fen, Mühendislikler, sağlık/veteriner bilimleri ve meslekleri, tıbbi laboratuvarcılık, eczacılık, biyoloji ve biyokimyanın diğer temel ve uygulamalı meslek alanlarında yüksek lisans veya lisans program mezunları başvurabilir.
|
Sağlık Fiziği |
2 |
- |
- |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Fen Fakültesi Fizik Bölümü, Mühendislik Fakültelerinin Fizik Mühendisliği ve/veya Nükleer Enerji konularında lisans derecesine sahip olmak.
|
Sağlık Yönetimi |
4 |
2 |
1 |
1 |
Eşit Ağırlıklı |
Yüksek Lisans: Sağlık yönetimi, sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, işletme, iktisat, hukuk, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, maliye, spor yöneticiliği, tıp, eczacılık, diş hekimliği ile sağlık bilimleri alanlarında ve endüstri mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olmak. Doktora: Sağlık yönetimi, sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, işletme, iktisat, hukuk, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, maliye, spor yöneticiliği tıp, eczacılık, diş hekimliği ile sağlık bilimleri alanlarında ve endüstri mühendisliği alanında lisans ve/veya yüksek lisans derecesine sahip olmak.
|
Temel Eczacılık Bilimleri |
14 |
- |
- |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Biyoloji Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Biyomühendislik ve Genetik Bölümü, Tıp Fakültesi mezunu olmak. |
Tıbbi Biyokimya(*) |
10 |
10 |
- |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Fen Edebiyat Fakültesi (Kimya, Biyoloji, Biyokimya) bölümü mezunları, Eczacılık Fakültesi mezunları, Kimya Mühendisliği mezunları ve Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak. Doktora: Tıp, Veteriner ve Diş Hekimliği Fakülteleri mezunları, Biyokimya Yüksek Lisans Mezunları, Biyokimya Uzmanları . |
Tıbbi Biyoloji |
6 |
- |
1 |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıbbi Biyoloji Bölümü, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Moleküler Biyoloji Bölümü mezunu olmak
|
Tıbbi Farmakoloji(*) |
5 |
2 |
- |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi (8 yarıyıllık fakülte mezunu), Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya bölümü ve Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak. Doktora: Tıp Fakültesi mezunu olmak.
|
Tıbbi Mikrobiyoloji |
2 |
3 |
- |
- |
Sayısal |
Yüksek Lisans: Fen, Eczacılık ve Mühendislik Fakültelerinin Biyoloji, Gıda, Çevre ve Kimya ile ilgili bölümlerinden veya sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak. Doktora: Tıp ve/veya Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. |
DİP NOTLAR(*):
Beden Eğitimi ve Spor: Türk Uyruklu yüksek lisans Kontenjanın biri (1) A veya B Milli Sporcu belgesine sahip olan Milliler için ayrılmıştır.
Fizyoloji: Eğitimi sırasında haftanın mesai günlerinin en az 2 (İki) günü tüm gün boyunca anabilim Dalında bulunmaları ve devam şartı aranır.
Tıbbi Biyokimya: Devam şartı ve Deney Hayvanları Kullanım sertifikası almış veya eğitimi süresinde alma şartı aranacaktır.
Tıbbi Farmakoloji: Yüksek Lisans ve Doktorada Tez çalışması deney hayvanı üzerinde yapılacağından, Deney Hayvanı Kullanımı Sertifikasına sahip olmak veya eğitimin ilk yılı içinde açılacak Deney Hayvanı Kullanımı Sertifikası Eğitim Programına katılmak zorunludur.
T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen Anabilim/Anasanat dallarının lisansüstü programlarına, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.
Adayların (Türk/Yabancı uyruklu) başvurularını 30 Temmuz-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapmaları gerekmektedir. Ekonometri Anabilim Dalı ile Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına ayrıca online başvuru yapılabilecek, online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.
Adayların Tezsiz Yüksek Lisans (Tezsiz, Tezsiz İkinci Öğretim (İ.Ö), Uzaktan Öğretim) programlarına http://ekampus.trakya.edu.tr/basvuru/default.aspx adresinden, tezli yüksek lisans ve doktora programlarına ise şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Adaylar en fazla bir tezli bir tezsiz yüksek lisans programına başvuruda bulunabilir. Aynı anda iki tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların son başvuruları dikkate alınacaktır.
Adaylar en fazla bir doktora programına başvuruda bulunabilir. Doktora programına başvuruda bulunan adaylar aynı anda tezli yüksek lisans programına başvuruda bulunamazlar.
A- BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:
Türk Uyruklular;
(1) Başvuru formu (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
(2) Özgeçmiş
(3) Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.
(4) Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).
NOT: Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi ile birlikte aslının da getirilmesi durumunda onay işlemi Enstitümüzce yapılacaktır.
(5) Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sis