Kırpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Uygulama Yönergesi? nin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.
T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
KIRKPINAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ
UYGULAMA YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan konuları uygulama içinde görmeleri, yöneticilikle ilgili kazanmış oldukları bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarını gerçek iş ortamı içinde uygulayabilmeleri ve mezuniyet sonrası çalışma hayatına kısa sürede uyum sağlayabilmeleri için öğrenciyi deneyim sahibi yapacak çalışmalara ilişkin kuralları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2-(1) Bu Yönerge, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerini kapsar.
Dayanak
MADDE 3-(1) Bu Yönerge, 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu?nun ilgili hükümlerini ve Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4-(1) Bu Yönergede geçen tanımlar aşağıda belirtilmiştir.
Başkanlık : Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanlığını
Bölüm : Spor Yöneticiliği Bölümünü
Müdürlük : Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğünü
Özel Kuruluş : Sporla ilgili faaliyetleri bulunan tüzel kişiliğe haiz tüm özel kuruluşları
Resmi Kuruluş:Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatları ile Spor Federasyonları ve sporla ilgili birimleri bulunan diğer kamu kuruluşlarını
Senato : Trakya Üniversitesi Senatosunu
Uygulama Komisyonu: Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin uygulamalarını takip eden komisyonu
Uygulama :Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin yöneticilik uygulamasını
Üniversite : Trakya Üniversitesini
Yönerge :Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Uygulama Yönergesini
Yüksekokul : Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
uygulama
Uygulama Süresi
MADDE 5-(1) Uygulama dersi en az bir yarıyıla eşdeğer olmak üzere yapılır. Bu dersin hangi yarıyıllarda ve kaç yarıyıl olarak verilmesi gerektiği Üniversite Senatosunca kabul edilmiş olan eğitim-öğretim programlarında belirtilir. Ancak uygulama dersinin sadece bir yarıyıl olarak verildiği durumlarda bu dersin 8. yarıyılda verilmesi zorunludur.
(2) Uygulama dersi, haftada en az bir gün olmak üzere bölümün haftalık ders programlarında yer alır.
MADDE 6-(1) Uygulama; Uygulama Komisyonun öğrencinin uygulama başvurusunu kabul ettiği tarihten önce başlatılamaz.
MADDE 7-(1) Aynı birim için birden fazla başvuru olduğu taktirde uygulama yeri kontenjanları komisyon tarafından öğrencilere sırası ile mezuniyet ve akademik başarı durumları gibi hususlar dikkate alınarak dağıtılır.
Uygulama Yeri
MADDE 8- -(1) Uygulamalar sporla ilgili kamu ve özel kuruluşlarda yapılabilir. Uygulama öncelikle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatlarında yapılır Ancak uygulama öğrenci tarafından bulunan ve kabul yazısı veren kuruluşlarda da komisyon tarafından uygun görüldüğü taktirde yapılabilir.
Uygulama Dosyası
MADDE 9 (1)- Uygulama Belgeleri
a- İş yerine yazılan resmi yazı
b- Başarı belgesi formu (belge bölüm, öğrenci işleri ve uygulama yapılan kuruluşta saklanmak üzere üç adet hazırlanır.)
c- Uygulama raporu kimlik formu
ç- Uygulama raporu formatı
d- Yüksekokul uygulama yönergesi
Rehber Öğretim Elemanlarının ve Öğrenci Gruplarının Tespiti
MADDE 10-(1) Bölüm Başkanlığı uygulamayı yönetecek rehber öğretim elemanlarını ve her öğretim elemanına düşecek öğrenci sayısını belirler.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Uygulamanın değerlendirilmesi
MADDE 11-(1) Uygulamada devam zorunludur. Mezun olabilmek için öğrencilerin uygulamalarını belirtilen sürede başarı ile tamamlaması gerekir.
MADDE 12?(1) Uygulamaya gönderilen öğrenci bu uygulamasını başarı ile tamamlayamaz ya da komisyonca yetersiz görülürse takip eden ilk uygulama döneminde tekrar eder.
MADDE 13-(1) - Uygulamaya giden her öğrenci uygulamasını ; bu yönergede belirtilen uygulama kuralları ve iş yerindeki uygulama yöneticisinin direktifleri çerçevesinde yapmak zorundadır.
Öğrencinin Görev ve Sorumlulukları
MADDE 14-(1) Uygulamaya katılan öğrenciler uygulama süresince iş yeri çalışma disiplinine ilişkin mevzuata ve yüksekokul disiplin yönetmeliği hükümlerine uymakla yükümlüdür.
MADDE 15-(1) Uygulama yerinde öğrenciler araç-gereç ve malzemeleri özenle korumalı ve kullanmalıdır. Aksi halde iş yerine verdikleri zarardan şahsen sorumludurlar.
İş Yerinin Görev ve Sorumlulukları
MADDE 16-(1) Öğrencilerin iş yerlerinde programlarıyla ilgili dalda çalışmalarına önem vermeli ve mümkün olduğunca değişik birimlerde çalıştırılarak bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları sağlanmalıdır.
MADDE 17-(1) Öğrenciler uygulamanın amacı dışında görevlendirilemezler.
MADDE 18-(1) Uygulamasını bitiren öğrencinin ?gizli? uygulama başarı belgesi iş yeri tarafından Yüksekokul Müdürlüğüne gönderilir.
Uygulama Sonrası Yapılacak İşlemler
MADDE 19-(1) Uygulamanın bitiminden itibaren 20 gün içinde öğrenci uygulama ile ilgili belgeleri komisyon başkanlığına elden teslim eder.
MADDE 20-(1)Uygulama sonrası ilgili belgeler Uygulama komisyonunca değerlendirilerek öğrencinin başarılı olup olmadığına karar verilir.
MADDE 21- (1) Bu belgelerin değerlendirilmesi sırasında öğrenci gerekirse uygulama mülâkatına çağrılabilir.
MADDE 22- (1) Uygulama belgelerinin tesliminden itibaren sonuçlar en geç bir (1) ay içerisinde ilan edilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve son hükümler
Diğer Hükümler
MADDE 23- (1) Bu yönergede belirtilmeyen hususlarda Yüksekokul Yönetim Kurulu karar verir.
Yürürlük
MADDE 24-(1) Bu yönerge Trakya Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte itibaren yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 25- (1) Bu yönergeyi Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü yürütür.