“Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dış Paydaş Danışma Kurulu Yönergesi” nin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna, mevcudun oy birliği ile karar verildi.
Amaç
MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin dış paydaşlarla sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Dış Paydaş Danışma Kurulunu oluşturmak ve bunların çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin dış paydaşlarla sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere kurulacak Dış Paydaş Danışma Kurullunun oluşumu ile çalışma usul ve esaslarını kapsar. Kendi mevzuatına tabi olarak faaliyette bulunan Dış Paydaş Kurulları bu Yönerge kapsamı dışındadır.
Dayanak
MADDE 3- (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim Genel Kurulunun 22.12.2008 tarih ve 24 sayılı oturumunda alınan kararların (2008.24.2562) 11/a maddesine dayanarak 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 14. maddesinin verdiği yetkiye göre düzenlenmiştir.
Tanımlar
MADDE 4 - (1) Bu Yönergede geçen;
a) Fakülte: Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesini,
b) Rektör: Trakya Üniversitesi Rektörünü,
c) Üniversite: Trakya Üniversitesini ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Organlar, Görev ve Sorumlulukları
Dış Paydaş Danışma Kurulu
MADDE 5 - (1) Dış Paydaş Danışma Kurulu, Fakültenin birimlerinde yürütülen faaliyetlere ilişkin görüş bildiren ve öneriler sunan kuruldur. Üniversitede bir Dış Paydaş Kurulu ve birimlerde Birim Dış Paydaş Danışma Kurulları oluşturulur.
(2) Birim Dış Paydaş Danışma Kurulu, Birim yöneticisi, yardımcıları ve Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenecek akademik personel ile bu üyelerin belirleyeceği dış paydaşlardan oluşur. Kurul üyeleri Birim Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Bu kurula birim yöneticisi/dekan yardımcıse/Yönetim Kurulu Tarafından belirlenem bir üye başkanlık eder.
(3) Birim Dış Paydaş Danışma Kurulu çalışmalarının sekretaryası birim sekreterliği tarafından yürütülür.
Kurul üyeleri ve görev süreleri
MADDE 6 - (1) Üyelerin görev süresi üç yılla sınırlıdır. Görev süresi sona eren üye, tekrar seçilebilir.
(2) Kurumlarını temsilen görevlendirilen üyelerin, kurumlarındaki görevlerinin sona ermesi halinde kurul üyelikleri de sona erer.
Dış Paydaş Danışma Kurulunun görevleri
MADDE 7 - (1) Kurul kararları tavsiye niteliğindedir. Kurul, toplantıda hazır bulunan üyeleri ile toplanır ve kararlar, katılanların oy çokluğu esasına göre alınır.
(2) Dış Paydaş Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:
a) Gündem programını inceleyerek, görüş ve önerilerini Kurul Başkanına iletmek,
b) Birim Dış Paydaş Danışma Kurulunun amaca uygun çalışmasını sağlamak ve bu alt kurullardan gelen önerileri değerlendirmek,
c) Birimlerin faaliyet gösterdiği alanlardaki kamu ve özel sektör kurum, kuruluş ve meslek odaları ile iş birliği geliştirmek,
ç) Dış paydaşların talep ve önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunmak,
d) Eğitimde kalitenin artırılmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve sürekli iyileştirilmesine yardımcı olmak.
e) Üniversite danışma kurulundan gelen görevleri yapmak,
f) Alınan kararları Dış Paydaş Kurulu gündeminde görüşmek üzere bir rapor halinde Üniversite kalite koordinatörlüğüne sunmak,
g) Birim ihtiyaçlarını karşılamak için planlama yapmak.
Çalışma Takvimi
MADDE 8 - (1) Birim Dış Paydaş Danışma Kurulu, Birim Yöneticisinin tüm üyelere yaptığı davet ile bahar ve güz yarıyıllarında olmak üzere yılda en az iki kez toplanır. Birim yöneticisinin gerekli gördüğü hallerde olağanüstü toplanabilir. Kurul toplantı tarihleri yazılı ya da elektronik olarak duyurulur.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yürürlük ve Yürütme
Yürürlük
MADDE 9 - (1) Bu Yönerge, Trakya Üniversitesi Senatosunda kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 10 - (1) Bu Yönergeyi Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı yürütür.