Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 17 Ağustos 2017 Perşembe

Toplantı Sayısı : 10

Karar No : 37


            “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim ve Öğretim Program Değerlendirme Amaçlı Öğrenci ve Öğretim Üyesi Geri Bildirimlerinin Alınmasına Dair Yönerge” taslağına ilişkin, Mevzuat Komisyonunca hazırlanan 16 Ağustos 2017 tarihli rapor görüşüldü:

 

            “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim ve Öğretim Program Değerlendirme Amaçlı Öğrenci ve Öğretim Üyesi Geri Bildirimlerinin Alınmasına Dair Yönerge”nin aşağıdaki şekliyle uygun mevcudun oy birliği ile karar verildi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAM DEĞERLENDİRME AMAÇLI

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ GERİBİLDİRİMLERİNİN ALINMASINA DAİR YÖNERGE

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

Amaç

MADDE 1– (1) Bu Yönergenin amacı; Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan ders ve staj kurulları sonunda öğrenci ve öğretim üyelerinin geribildirimlerinin alınmasında uygulanacak esasları düzenlemektir.

 

Kapsam

MADDE 2– (1)  Bu Yönerge; Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp doktoru unvanı almak üzere eğitim gören öğrencilerin ve ders veren öğretim üyelerinin ders ve staj kurulları ile ilgili geribildirimlerinin alınmasına ilişkin esasları kapsar.

 

Dayanak

MADDE 3– (1) Bu Yönerge, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 18 ve 19. Maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Tanımlar

MADDE 4– (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a)Dekan: Fakülte Dekanını,

b)Ders/Staj Kurulu: Bir veya daha fazla tema etrafında bir araya toplanmış kuramsal konu ve uygulamaları,

c)Eğitim Komisyonu: Fakülte Eğitim Komisyonunu,

ç)Fakülte Kurulu: Fakültenin Kurulunu,

d)Fakülte: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini,

e)Kurul Yürütme Komitesi: Kurul eğitimin programının yürütülmesinden sorumlu komiteyi,

f)Ölçme Değerlendirme Birimi: Fakülte Ölçme Değerlendirme Birimini, ifade eder.

g)Ön Hekimlik Dönemi: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi VI. Sınıf Stajlarını,

ğ) TEAD: Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nı

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Geri Bildirim Alınmasına İlişkin Esaslar

İşleyiş

MADDE 5– (1) Program değerlendirme amacıyla öğrenci ve öğretim üyelerinden geribildirim alınması gereklidir. Geribildirimler bu amaçla TEAD tarafından hazırlanan anketlerle alınır. Anketler her eğitim-öğretim yılı sonunda TEAD tarafından gözden geçirilir ve gerekli düzenlemeler yapılır.

 

Geri Bildirim Anketlerinin Alınması

MADDE6– (1) Ders Kurullarında; takip eden ders kurulunun ilk uygulama dersinde, takip eden Ders Kurulu Yürütme Komitesi tarafından, gözlem altında uygulanır. Son Ders Kurulları (4. Ders Kurulu, 8. Ders Kurulu,12. Ders Kurulu) için geribildirimler Sınıf Final Sınavı sonrası TEAD tarafından organize edilerek, uygulanır.

            (2) Staj Kurullarında; Takip eden Staj Kurulunun ilk dersinde o Staj kurulu Yürütme Komitesi tarafından, gözlem altında uygulanır. Staj Kurulları son döngüsünde geribildirimler stajın son günü TEAD tarafından organize edilerek, uygulanır.

            (3) Ön Hekimlik Döneminde; her bir staj sonunda ilgili Anabilim Dalı tarafından internlere gözlem altında uygulanır.

            (4) Değerlendirme anketleri Kurulda görevli olan öğretim üyelerine Kurul Yürütme Komitesi tarafından resmi yazı ile gönderilerek 1 hafta içinde anketi doldurarak geri göndermeleri istenir.

 

Geri Bildirim Anketlerinin Değerlendirilmesi

MADDE 7– (1) Ders Kurullarında, yapılan anketler TEAD tarafından değerlendirilerek, “Ders Kurulu Standart Değerlendirme Formu” aracılığı ile ilgili Ders Kurulu Yürütme Komitelerine gönderilir.

            (2) Staj Kurullarına ait anketler eğitim-öğretim yılı sonunda, yılda bir kez (son staj kurulundan sonra), TEAD tarafından değerlendirilerek  “Staj Kurulu Standart Değerlendirme Formu” aracılığı ile ilgili Staj Kurulu Yürütme Komitelerine gönderilir.

            (3) Ön Hekimlik Dönemindeki stajlara ait değerlendirmeler eğitim-öğretim yılı sonunda, yılda bir kez (son staj grubundan sonra), TEAD tarafından yapılarak “Standart Değerlendirme Formu” aracılığı ile ilgili Anabilim dalına gönderilir.

            (4) Ders/Staj kurulları yöneticileri anket sonuçlarından da yararlanarak Ders/Staj Yürütme komiteleri ilgili Ders/Staj Kurulu için bir değerlendirme raporu hazırlar ve TEAD’a sunar.

            (5) TEAD, Ders/Staj Kurullarından gelen değerlendirme raporlarının da katkıları ile Ders/Staj Kurulları program değerlendirmelerini yaptıktan sonra önerileri ile birlikte Eğitim Komisyonuna sunar. Eğitim Komisyonu Ders/Staj Kurullarında yapılacak değişiklikler ve değişiklik önerileri ile ilgili tavsiye kararları alır. Tavsiye kararlarını Fakülte Kurulu’na sunar.

            (6) Ders/Staj Kurulları ile ilgili yapılması planlanan değişiklikler ve yapılamayacak olan değişiklikler Fakülte Kurulu’nda da karara bağlandıktan sonra, Öğrenci ve Öğretim Üyesi geri bildirimleri ve yapılan ya da yapılması planlanan değişiklikler Dekanlık tarafından her yıl Temmuz ayında Fakülte web sayfasında ilan edilir ve düzenlenecek olan öğrenci ve öğretim üyesi çalıştaylarında tartışmaya açılır.

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

 

Hüküm Bulunmayan Haller

MADDE 8- (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri ve Fakülte Yönetim Kurulu kararları uygulanır.

 

Yürürlük

MADDE 9 – (1) Bu Yönerge Senato tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

 

Yürütme

MADDE 10 – (1) Bu Yönerge hükümlerini Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.