“Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Yıl İçi Uygulama ve Mesleki Uygulama Yönergesi” nin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna, mevcudun oy birliği ile karar verildi.
Sayı: E-59426830-105.99-441154 Tarih: 24.04.2023 Mevcut Hali |
Değiştirilen Kısımlar |
T.C.
Yıl İçi Uygulama Süresi MADDE 8- (5) Öğrenci hemşire, klinik uygulama derslerinin her birinde haftalık 8 saat uygulamaya çıkar. (6) Öğrenci hemşire uygulamadan sorumlu olduğu klinik dışında çalışamaz. (7) Öğrenci hemşirenin yarıyıl içi başarı durumu teorik, laboratuvar ve klinik uygulama dersleri birlikte değerlendirilerek belirlenir.
Mesleki uygulama derslerinin değerlendirilmesi MADDE 16- (1) Mesleki uygulama derslerinde başarı üç ayrı not (uygulama, ara sınav ve yılsonu sınavı) verilmesi ile değerlendirilir.
(2) 1.ara sınav ve yılsonu sınavı; hemşirelik mesleki uygulama sorumlu öğretim elemanı tarafından mesleki uygulama ders koordinatörlerinin belirlediği şekilde (yazılı sınav, vaka sunumu, hasta başında teori ve pratiğin uygulatılabileceği sınav vb.) yapılır.
(3) Uygulama sınav notu ise; mesleki uygulama öğrencisinden sorumlu öğretim elemanı ve rehber hemşire ile birlikte verilir. Uygulamaya devam eden mesleki uygulama öğrencisine sorumlu öğretim elemanı ve mesleki uygulama rehber hemşiresi tarafından birer değerlendirme notu verilir. Klinik/alan mesleki uygulama rehber hemşiresinin değerlendirme notunun %50’si, mesleki uygulama sorumlu öğretim elemanının değerlendirme notunun %50’si mesleki uygulama ara değerlendirme notunu belirler. Bu not en az 60 olmak zorundadır. Bu not sisteme 2. ara sınav notu olarak girilir.
(4) 1.ara sınav notunun %20’si, 2.ara sınav notunun %30’u ile final notunun %50’si alınarak başarı notu hesaplanır. Mesleki uygulama ders başarı notu en az 60 olmalıdır. (5) Mesleki uygulama dersinden başarısız olan öğrenci dönem sonunda bütünleme haftasında bütünleme sınavına alınır. (6) Yarıyıl sonu sınav sonucunda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu dersi tekrar eder. (7) Ders devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenci yılsonu değerlendirme sınavına alınmaz, başarısız kabul edilir ve başarısız olduğu dersi tekrar eder. (8) Her mesleki uygulama dersinden devamsızlık yaparak ya da devam ettiği halde başarısız olan öğrenciler bir sonraki dönem/yıl başarısız olduğu dersi klinik/alan uygulaması ile birlikte tekrar ederler. (9) Mesleki uygulama derslerini başarı ile tamamlayamayan öğrenciye mezuniyet belgesi verilmez.
Kılık-kıyafet MADDE 27- (6) Forma sekline ya da renginde değişiklik yapılmasına Uygulama Kurulu karar verir ve Mudur tarafından onaylanır. Öğrenci önerilen forma rengi ya da kumaş̧ çeşidi dışında forma giyemez. |
T.C.
Yıl İçi Uygulama Süresi MADDE 8- (5) Öğrenci, klinik uygulama derslerinin her birinde haftalık 8 saat uygulamaya çıkar. (6) Öğrenci uygulamadan sorumlu olduğu klinik dışında çalışamaz. (7) Öğrenci yarıyıl içi başarı durumu teorik, laboratuvar ve klinik uygulama dersleri birlikte değerlendirilerek belirlenir.
Mesleki uygulama derslerinin değerlendirilmesi MADDE 16-(1) Mesleki uygulama derslerinde başarı üç ayrı not 1. Ara Sınav Notu (1.rotasyon uygulama notu), 2. Ara Sınav Notu (2.rotasyon uygulama notu), Yılsonu Sınavı Notu verilmesi ile değerlendirilir.
(2) 1. ara sınav notu ve 2. ara sınav notlarının her birinin %70’i mesleki uygulama sorumlu öğretim elemanı, %20’si rehber hemşire, %10’u ilgili birimin klinik sorumlu hemşiresi tarafından verilir. Mesleki uygulama sorumlu öğretim elemanının vereceği ara sınav notunun %30’u yazılı sınav, %20’si seminer ve %20’si Uygulama Değerlendirme Formu ile verilir. Rehber hemşirenin vereceği not Rehber Hemşire Öğrenci Değerlendirme Formu, sorumlu hemşirenin vereceği not ise Sorumlu Hemşire Öğrenci Değerlendirme Formu ile verilir. Yıl sonu sınavı notu ise mesleki uygulama öğrencisinin 1., 2., 3., 4., 5. ve 6. yarıyıllarda aldığı klinik uygulamalı derslerinden gerçekleştirilecek olan yazılı sınav ile verilir. Bu yazılı sınav tüm mesleki uygulama öğrencilerine ortak yapılır. Bu sınav soruları Mesleki uygulama sorumlu öğretim elemanları tarafından hazırlanır ve Mesleki Uygulama Kurulu tarafından kontrol edilir.
(3) Madde 16 (3) Madde 16 (2) ile birleştirildi ve bu nedenle kaldırıldı.
(4) Madde 16 (3) kalktığı için Madde 16 (4) Madde 16 (3) oldu ve devamındaki tüm maddeler güncellendi.
(3) 1.ara sınav notunun %25’i, 2.ara sınav notunun %25’i ile final notunun %50’si alınarak başarı notu hesaplanır. Mesleki uygulama ders başarı notu en az 60 olmalıdır. (4) Mesleki uygulama dersinden başarısız olan öğrenci dönem sonunda bütünleme haftasında bütünleme sınavına alınır. (5) Yarıyıl sonu sınav sonucunda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu dersi tekrar eder. (6) Ders devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenci yılsonu değerlendirme sınavına alınmaz, başarısız kabul edilir ve başarısız olduğu dersi tekrar eder. (7) Her mesleki uygulama dersinden devamsızlık yaparak ya da devam ettiği halde başarısız olan öğrenciler bir sonraki dönem/yıl başarısız olduğu dersi klinik/alan uygulaması ile birlikte tekrar ederler. (8) Mesleki uygulama derslerini başarı ile tamamlayamayan öğrenciye mezuniyet belgesi verilmez.
Kılık-kıyafet MADDE 27- (6) Forma şekline ya da renginde değişiklik yapılmasına Uygulama Kurulu karar verir ve Bölüm Başkanlığı tarafından onaylanır. Öğrenci önerilen forma rengi ya da kumaş̧ çeşidi dışında forma giyemez. |