Yönetim Kurulu Kararı

Toplantı Tarihi : 21 Mayıs 2015 Perşembe

Toplantı Sayısı : 11

Karar No : 14


Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2015 yılı Döner Sermaye Hizmetleri ve Dağıtım Payları, Ücret Bedelleri ve Takip Edilecek İlkelere ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün 21.05.2015 tarih ve 1466 sayılı yazısı ile ek belgeleri görüşüldü:
 
Mühendislik Fakültesi 2015 Yılı Döner Sermaye hizmetleri, dağılım payları, ücret bedellerinin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oybirliği ile karar verildi.
 
A : Faaliyet Alanları
 
Mühendislik Fakültesi bünyesinde döner sermaye faaliyetleri
               
Projelendirme
Teknik Rapor
Teknik Uygulama Sorumluluğu
Teknik Danışmanlık
Öğretim, Seminer, Kurs olarak belirlenmiştir.
 
B: Görevlendirme
 
Teknik rapor hizmetinin yerine getirilmesinde görevlendirilecek kişiler Döner Sermaye Birim Koordinatörünce liyakat ve hakkaniyet göz önünde tutularak belirlenir
 
Diğer faaliyetlerin görevlendirmesi Döner Sermaye Birim koordinatörü tarafından ilgili Bölüm Başkanlığına danışılarak yapılır.
 
C: Dağıtım
 
a)      Fakülte laboratuvar ve atölye olanakları kullanılarak gerçekleştirilen işler için alınan ücretlerin dağıtımı;
 
Hazine Payı                                                                           %1
Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Payı                         %5
Kurum/Fakülte Payı                                                              %30
Çalışan Payları                                                                      %64
 
b)     Fakülte olanakları kullanılmadan gerçekleştirilen işler için alınan ücretlerin dağıtımı;
 
Hazine Payı                                                                           %1
Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Payı                         %5
Kurum/Fakülte Payı                                                              %15
Çalışan Payları                                                                      %79
 

Dağıtım Oranları

Hizmetin yerine getirilmesinde katkıda bulunan personelin katkı payı oranları

a)    % 85 Katkısı olan personele

b)   %7 Dekan

c)    %8 Dekan Yardımcıları

 

  • Profesör                1.50
  • Doçent                 1.25
  • Y.Doçent             1.00
  • Öğretim Görevlisi            0.75
  • Araş.Gör.             0.50

 

 

 
 
2015 YILI DÖNER SERMAYE HİZMETLERİ
A-) TEKNİK RAPOR DÜZENLEME
 
Fakültemiz bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları ile Teknisyenlerimiz tarafından (mesai içinde) yürütülmekte olan işler için hizmet tarifesi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
              
1-ARAÇLARIN MOTOR- ŞASİ NUMARALARININ TESPİTİ İÇİN FİYAT
 

 

Model

 

Binek Otolar

 

(TL)

 

Lüks Otolar 

 

(TL)

 

Minibüs, Kamyonet, Traktör vb.

(TL)

 

Otobüs, Tır, Kamyon, Dozer vb.

 (TL)

……………1990

250

290

300

410

1991           1995

280

330

340

450

1996           2000

370

420

430

550

2001           2005

390

440

450

560

2006           2010

420

450

480

580

2011           2015

440

480

510

620

 
Açıklama:
 
  • Araçların hasar tespiti talep edildiğinde araç tipi ve model karşılığında gösterilen ücretin iki katı ödenir.
  • Komisyon üyelerinin kampüs dışına çıkmaları gerektiği takdirde tüm masraflar ilgili araç sahibine aittir.
 
 
B) TAŞIMACILIKTA KULLANILAN DEMİR YOLU VAGONU İÇİN

 

ÜCRET TL.

YÜK VAGONU

840

ULAŞIM VAGONU

840

 
Açıklama:
  • Ulaşım masrafları ölçüm yaptıracak kuruluşa aittir.
 
 
 
 
 
C) ARAÇLARIN YOLCU TAŞIMAYA UYGUNLUK RAPORLARI BEDELLERİ:
 
T.C. Karayolları Müdürlüklerinin istediği formda raporlar için,
 

T.C. Karayolları Müdürlüklerinin istediği formda raporlar için

ÜCRET (TL)

Minibüs, Midibüs tipi araçlar için

450

Otobüsler için

560

Araçlar Motorlu Taşıt Vasfını Kaybetmiş Olup Olmadığına Dair Rapor

610

 
Açıklama:
  • Komisyon üyelerinin kampüs dışına çıkmaları gerektiği takdirde tüm masraflar ilgili araç sahip ya da sahibine aittir.
 
D) GIDA ANALİZ ve RAPOR HİZMETLERİ FİYAT LİSTESİ
KODU           ANALİZ                                                                   ÜCRET(TL)
GM01 Briks                                                                                      40
GM02 Yoğunluk Tayini                                                                    50
GM03 Kuru Madde ve Nem                                                            55
GM04 Kül                                                                                         70
GM05 pH Ölçümü                                                                            30
GM06 Alkol Tayin(Piknometrik)                                                     50
GM07 Askorbik Asit Tayini                                                             85
GM08 Azot                                                                                       85
GM09 Geçici Sertlik                                                                         45
GM10 Pektin Tayini(Ca-Pektat)                                                       80
GM11 Süt ve Süt Ürünlerinde Yağ Tayini(Gerber Santrifüjü İle)   55
GM12 Şeker Tayini (İndirgen)                                                         75
GM13 Titrasyon Asitliği                                                                   40
GM14 Toplam Sertlik                                                                       55
GM15 Toplam Şeker Tayini                                                              110
GM16 Tuz Tayini                                                                              60
GM17 Yağ Tayini(Soxhlet)                                                              85
GM18 Yağda İyot Sayısı                                                                  60
GM19 Yağda Peroksit           Tayini                                                60
GM20 Yağda Serbest Asit Tayini                                                    75
GM21 CL. Perfringens Aranması                                                     55
GM22 E.Coli Sayımı                                                                        55
GM23 Koliform Bakteri Sayımı                                                       55
GM24 Küf Sayımı                                                                            55
GM25 Laktik Asit Bakterisi Sayımı                                                 55
GM26 Maya Sayımı                                                                          55
GM27 Salmonella Aranması                                                             55
GM28 Stafilokok Aranması                                                              55
GM29 Toplam Bakteri Sayımı                                                         55
GM30 Duyusal Analiz                                                                    135
GM31 Sütte Sedimantasyon Testi                                                    50
GM32 UHT Sütlerde Sterilizasyon Kontrolü                                 110
GM33 Raf Ömrü Tayini(duyusal ve mikrobiyolojik)                     665
GM34 CO2’li içeceklerde şişe içi basınç ölçümü                           130
E) Laboratuarlarımız Tarafından Verilen Endüstriyel Hizmetler FİYAT LİSTESİ
KODU                        ANALİZ                                                                    ÜCRET(TL)
MAK01           Çekme Deneyi                                                                                   70
MAK02           Basma Deneyi                                                                        70
MAK03           Yoruma Deneyi                                                                                 240
MAK04           Darbe Deneyi (Izod/Charpy)                                                  70
MAK05           Darbe Deneyi (Drop Impact)                                                  70
MAK06           Makro Sertlik Ölçümleri         (Rockwell, Vickers ,Brinell)   50
MAK07           Numune Kesme (Hassas Kesme/Mikro Kesme)                     Kalınlığa ve Malzeme Cinsine Bağlı
MAK08           Mikro Sertlik Ölçüm (Vickers)                                                           60
MAK09           Tahribatsız Muayene (Ultrasonik)                                          90
MAK10           Optik Mikroskop İnceleme                                                     80
MAK11           Tahribatsız Kaplama Kalınlık Ölçüm                                     50
MAK12           Mikroskobik İnceleme Numune Hazırlama                            50
(Zımpara,Parlatma,Dağlama)
Yukarıdaki listelerde yer almayan hizmetlere ait ücretler Döner Sermaye Birim Koordinatörü tarafından ilgili Bölüm ve/veya Öğretim Elemanlarına danışılarak belirlenir.
NOT: Yukarıda belirtilen ücretlere KDV dahil değildir.