Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı

Toplantı Sayısı : 7

Karar No : 21


Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Ölçütleri Yönergesi görüşüldü:

 

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Ölçütleri Yönergesi’nin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy çokluğu ile karar verildi.

 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRETİM ÜYESİ ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ

YÖNERGESİ

Amaç

Madde 1- Trakya Üniversitesi birimlerindeki öğretim üyesi kadrolarına başvuran adaylar hakkında jüri üyeleri ile yetkili makam ve kurulların daha sağlıklı karar verebilmesini sağlamak, ayrıca adayların belli ölçülere göre hazırlanmalarını kolaylaştırmaktır.

Dayanak

Madde 2- Bu yönerge, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23, 25 ve 26. Maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ön Değerlendirme Komisyonu

Madde 3- İlan edilen öğretim üyesi kadrosuna başvuran adayların bu yönergede belirtilen ölçütleri sağlama durumları Yardımcı Doçent kadroları için ilgili birimin Dekan/Müdürü, Doçent ve Profesör kadroları için Rektör tarafından oluşturulan komisyonca incelenir. Gerekli ölçütleri sağlayan adayların atama ve yükseltme işlemleri mevzuat çerçevesinde sürdürülür.

Yardımcı Doçentlik

Madde 4- a) Yardımcı Doçent kadrosuna ilk defa atanmak üzere yapılan başvurularda adayın YDS ve muadili sınavlarda Doçentlik başvurusu için gerekli en az puana sahip olması şartı aranır.

b) Yardımcı Doçent kadrosuna yükseltilip atanabilmek için Ek 1`deki puanlama sisteminde, Tıp Fakültesi için en az yarısı A grubunda tanımlı uluslararası yayınlardan olmak üzere 40; diğer fakülteler için ise Ek 1’de yer alan yayın ve faaliyetlerden 25 puana sahip olma koşulu aranır.

c) Bulunulan Yardımcı Doçent kadrosuna yeniden atanabilmek için Yardımcı Doçentliğe yapılan son atamadan itibaren geçen 3 yılda Ek-1’deki puanlama sisteminden Tıp Fakültesi için yarısı A grubunda (uluslararası yayınlar) tanımlı faaliyetlerden olmak üzere 25; diğer fakülteler için Ek 1’de yer alan yayın ve faaliyetlerden 25 puanı elde etmiş olma; ayrıca ilk yeniden atanma başvurusu öncesinde eğitici eğitimi sertifikasına sahip olma şartı aranır.

d) Devlet Konservatuvarı ile özel yetenek gerektiren güzel sanatlar ve spor ile ilgili bölümler için; Yardımcı Doçent ilk atama veya yeniden atamada, adayın akademik çalışmaları dikkate alınarak düzenlenmiş jüri raporları değerlendirilir.

Doçentlik

Madde 5- a) Doçent unvanı almış olma ve eğitici eğitimi sertifikasına sahip bulunma koşulu aranır; eğitici eğitimi sertifikası bulunmayan adayın atama sonrası açılacak ilk kursa katılması zorunludur.

b) Devlet Konservatuvarı ile özel yetenek gerektiren güzel sanatlar ve spor ile ilgili bölümler için; Üniversitelerarası Kurul’un Doçentlik Sınavı için belirlediği ilgili başvuru koşulları esas alınır.

Profesörlük

Madde 6- Profesör kadrosuna yükseltilip atanabilmek için;

a) En az 2 (iki) lisansüstü çalışmasının yürütücülüğünü üstlenmiş ve birini tamamlayıp sonuçlandırmış olmak.

b) Doçentlik sonrası yapılan ve Tablo 1’de belirtilen eserlerden birinin birinci isim olması ve başlıca araştırma eseri olarak sunulması koşulu aranır.

c) Eğitici eğitimi sertifikasına sahip olmak; eğitici eğitimi sertifikası bulunmayan adayın atama sonrası açılacak ilk kursa katılması zorunludur.

d) Başvurulan kadronun yer aldığı bilim alanı için Tablo 1`de tanımlanan yayın ve puan koşullarını sağlamış olmak.

 

Tablo 1: Profesörlük başvurularında aranan en az puanlar.

Alan

Eser Sayısı

Uluslararası Yayın Puanı

(A.1-A.13)

Toplam Puan

Tıp Fakültesi

5 (A.3) (1’inde birinci isim olmak üzere en az 2’si Doçentlik sonrasında yapılmış olmalıdır)

120

250

Mühendislik Fakültesi

4 (A.3)

80

160

Mimarlık Fakültesi

1 (A.3,G.1); 2 (A.1, A.2, A.3, B.1, B.2, B.3, F.4, F.5, F.6, F.7)

60

150

Fen Fakültesi

4 (A.3)

60

150

Edebiyat Fakültesi

5 (A.1, A.2, A.3, A.6, A.9, A.12, B.1, B.3, B.4, B.6, B.9, B.10)

60

150

Eğitim Fakültesi

1 (A.3); 2 (A.2, A.3, A.6, A.9, B.4, B.6)

60

150

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

5 (A.1, A.2, A.3, A.6, A.9, A.12, B.1,B.3, B.4, B.6, B.9, B.10)

60

150

Eczacılık Fakültesi

4 (A3)

60

150

Sağlık Bilimleri

4 (A3)

60

150

Diş Hekimliği

4 (A3)

60

150

İlahiyat Fakültesi

12 (Ek.1) (En az 4’ü Doçentlik sonrasında yapılmış olmalıdır.)

60

150

Yabancı Diller

1 (A.3); 2(A.2, A.3, A.6, A.9, B.4, B.6)

60

150

 

e) Yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yapılacak atamalarda da adayın alanıyla ilgili fakültenin koşulları aranır.

f) Devlet Konservatuvarı ile özel yetenek gerektiren güzel sanatlar ve spor ile ilgili bölümler için; Profesörlük başvurularında Doçentlik sonrasında Üniversitelerarası Kurul’un belirlediği başvuru yayın koşullarının tekrar sağlanması ve bunlardan birinin “başlıca araştırma eseri” olarak sunulması koşulu aranır.

Özel Durumlar

Madde 7- Yeni kurulan fakülte ve bölümlere yapılacak öğretim üyesi atamalarında, ilgili birim öğretim üyesi sayısının Yükseköğretim Kurulunun öğrenci alımı için gerekli gördüğü asgari sayıya ulaşıncaya veya mezun verinceye kadar ek koşul aranmaz.

Madde 8- Lisansüstü tez yönetiminden ve BAP projelerinden elde edilecek puanın ilgili kadronun gerektirdiği asgari puanın % 50’sini aşan kısmı dikkate alınmaz.

Değerlendirme Raporu

Madde 9- Adayın başvurusunu değerlendirmek üzere usulüne uygun olarak seçilen öğretim üyelerinden kişisel değerlendirme raporu istenir. Bu raporda, adayların 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23, 25 ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşullar ile bu yönergede belirtilen ek koşulları sağlayıp sağlayamadıkları açıkça belirtilir. Bu yönergede belirtilen tanımlı puanlama sistemi, tek başına bir değerlendirme unsuru olarak kullanılamaz. Puanlamaya dayalı ön değerlendirme ve yayın koşulunun sağlanmış olması akademik yükseltme ve atamalarda adaylar için bağlayıcı bir hak oluşturmaz.

Bu koşulları sağladıkları saptanmış olan adayların, bilimsel yayınları ile ilgili bilim alanındaki yerleri ve potansiyelleri (yayınlarının sürekliliği, yayınlarına yapılan uluslararası atıflar, yürüttüğü veya katıldığı bilimsel araştırmalar) derinlemesine değerlendirmeye tabi tutulur.

Bu değerlendirmenin yanında adayın, eğitime katkısı (verdiği lisans ve lisansüstü dersleri; yönettiği yüksek lisans ve doktora tezleri; geliştirdiği ders ve programlar), mesleki deneyim ve katkıları (uluslararası mesleki üyelikler; diğer uluslararası etkinlikler ve yurtdışı deneyimi; ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılım ve katkıları; aldığı bilimsel, akademik ve mesleki ödüller; topluma ve sanayiye dönük bilimsel etkinlikleri), Üniversite yönetimine katkısı ve diğer üniversite hizmetleri de dikkate alınır.

İlan edilen kadrolara, kadro sayısı kadar başvuru olması halinde, değerlendirme raporunda aday veya adayların atanmaya değer görülüp görülmedikleri, gerekçeleri ile ve açıkça belirtilir. Kadrolara, kadro sayısından çok başvuru olması halinde, raporlarda olumsuz değerlendirme gerekçeleri ile açıkça, olumlu değerlendirme ise tercih edilen aday veya adayların tercih sırası ile mutlaka belirtilmelidir.

Özet Rapor

Madde 10- İlgili Fakülte Dekanı, Yüksekokul Müdürü, Meslek Yüksekokulu Müdürü veya Enstitüsü Müdürü, adayın başvurusunu değerlendiren öğretim üyelerinden gelen kişisel raporların derlenmesi amacı ile bir özet rapor hazırlar. Adayın başvuru esnasında verdiği evrakın bir kopyası özet rapor dosyasına konulur. Bu dosyada çalışmaların ve yayınların kopyaları değil sadece listeleri bulunur.

Geçici Madde

Bulunulan Yardımcı Doçent kadrosuna yeniden atanmaya ilişkin değişiklik 01.01.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Yürürlük

Madde 11- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu’nca onaylandığı tarihte yürürlüğe girer ve Trakya Üniversitesi Rektörünce yürütülür.


EK-1

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

PROFESÖR, DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENT KADROLARINA ATAMADA ARANACAK

EK KOŞULLAR PUAN SİSTEMİ

 

PUAN

A.ULUSLARARASI YAYINLAR

1. a- İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az 5 yıl faaliyet gösteren uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş, ISBN numarası olan, barkodlu- indeksli ve yayınevinin açık adresini içeren bilimsel ve mesleki kitap veya ders kitabı yazarlığı

40

1. b- İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az 5 yıl faaliyet gösteren uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş, ISBN numarası olan, barkodlu- indeksli ve yayınevinin açık adresini içeren bilimsel ve mesleki e-kitap veya e-ders kitabı yazarlığı

10

2. a- İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az 5 yıl faaliyet gösteren uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş, ISBN numarası olan, barkodlu- indeksli ve yayınevinin açık adresini içeren bilimsel ve mesleki kitaplarda (kongre, sempozyum, workshop, v.b. bildiri kitapları hariç) bölüm yazarlığı.

30

2. b- İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az 5 yıl faaliyet gösteren uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş, ISBN numarası olan, barkodlu- indeksli ve yayınevinin açık adresini içeren bilimsel ve mesleki e-kitaplarda (kongre, sempozyum, workshop, v.b. bildiri kitapları hariç) bölüm yazarlığı.

5

3. Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded, Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale ve derleme yazarlığı.

20

4. Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded, Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş vaka takdimi ve teknik not yazarlığı.

10

5. Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded, Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş editöre mektup.

3

6. a- Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded ,Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) dışındaki diğer uluslararası indeksler tarafından taranan Editörler kurulunun en az yarısı uluslararası editörlerden oluşan, son beş yıldır düzenli olarak yılda en az iki kez yayımlanan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye dışında basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale ve  derleme yazarlığı. 

12

6. b- Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded ,Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) dışındaki diğer uluslararası indeksler tarafından taranan Editörler kurulunun en az yarısı uluslararası editörlerden oluşan, son beş yıldır düzenli olarak yılda en az iki kez yayımlanan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye’de basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale ve  derleme yazarlığı. 

8

7. a- Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded ,Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) dışındaki diğer uluslararası indeksler tarafından taranan Editörler kurulunun en az yarısı uluslararası editörlerden oluşan, son beş yıldır düzenli olarak yılda en az iki kez yayımlanan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye dışında basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş vaka takdimi, teknik  not yazarlığı  

6

7. b- Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded ,Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) dışındaki diğer uluslararası indeksler tarafından taranan Editörler kurulunun en az yarısı uluslararası editörlerden oluşan, son beş yıldır düzenli olarak yılda en az iki kez yayımlanan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye’de basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş vaka takdimi, teknik  not yazarlığı

4

8. Science Citation Index (SCI), SCI- Expanded ,Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) dışındaki diğer uluslararası indeksler tarafından taranan Editörler kurulunun en az yarısı uluslararası editörlerden oluşan, son beş yıldır düzenli olarak yılda en az iki kez yayımlanan hakemli uluslararası dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş editöre mektup yazarlığı.

2

9. a- Editörü belli ve editörler kurulu uluslararası katılımlı olan, son 5 yıldır düzenli olarak yılda en az 2 kere basılan ve hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye dışında basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale, derleme yazarlığı,

8

9. b- Editörü belli ve editörler kurulu uluslararası katılımlı olan, son 5 yıldır düzenli olarak yılda en az 2 kere basılan ve hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye’de basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale, derleme yazarlığı,

6

10. a- Editörü belli ve editörler kurulu uluslararası katılımlı olan, düzenli olarak basılan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye dışında basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş vaka takdimi, teknik not yazarlığı,

4

10. b- Editörü belli ve editörler kurulu uluslararası katılımlı olan, düzenli olarak basılan hakemli uluslararası dergilerde (Sosyal ve Beşeri Bilimler haricinde Türkiye’de basılan) yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş vaka takdimi, teknik not yazarlığı,

2

11. Editörü belli ve editörler kurulu uluslararası katılımlı  olan, düzenli olarak basılan hakemli uluslararası dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş editöre mektup yazarlığı,

1

12. Periyodik olarak 1-4 yılda bir düzenlenen ve bilimsel hakem kurulu olan Uluslararası düzeyde tanınmış bir cemiyet veya dernek tarafından düzenlenen kongre veya sempozyumda,

 

    a. Sunulan ve tam metni yayımlanan sözel bildiri yazarlığı.

8

    b. Sunulan ve özeti yayımlanan sözel bildiri yazarlığı.

4

    c. Sunulan ve yayımlanmayan sözel bildiri yazarlığı.

2

    d. Tam metni veya özeti yayımlanan poster bildiri yazarlığı.

2

13. Türkiye düzenlenen uluslararası katılımlı kongre veya sempozyumda,

 

    a. Sunulan ve tam metni yayımlanan sözel bildiri yazarlığı.

6

    b. Sunulan ve özeti yayımlanan sözel bildiri yazarlığı.

3

    c. Sunulan ve yayımlanmayan sözel bildiri yazarlığı.

2

    d. Tam metni veya özeti yayımlanan poster bildiri yazarlığı.

2

14. Uluslararası yayınevleri tarafından basılan ansiklopedilerde madde yazarlığı.

10

B. ULUSAL YAYINLAR

1. ISBN numarası, internette ulaşılabilir web adresi ve yayınevinin adresini içeren ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş

 

   a. Bilimsel ve mesleki kitap veya ders kitabı yazarlığı

20

   b. Bilimsel ve mesleki kitap veya ders kitabı çevirisi

10

2. Ulusal yayınevleri tarafından basılmasına karar verilen bilimsel ve mesleki kitap veya ders kitabı yazarlığı,

12

3. ISBN numarası, internette ulaşılabilir web adresi ve yayınevinin adresini içeren ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş

 

    a. Kitaplarda (kongre, sempozyum, workshop, v.b. bildiri kitapları hariç) bölüm yazarlığı

8

    b. Çeviri kitaplarda bölüm/bölümler yazarlığı. (Aynı çeviri kitabında)

4

4.TÜBİTAK  Dizininde yer alan dergilerde makale yazarlığı.

10

5. a) TÜBİTAK  Dizininde yer alan dergilerde derleme, teknik not ve vaka takdimi yazarlığı

5

    b) Editöre mektup

3

6. Son 5 yıldır düzenli olarak çıkan ve senede en az 2 kere basılan ve 5 ayrı Üniversiteden hakemli olan Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale yazarlığı ile Olimpik spor branşlarının ilgili federasyonlarınca çıkarılan dergilerde yayımlanmış makale yazarlığı.

8

7. Son 5 yıldır düzenli olarak çıkan ve senede en az 2 kere basılan ve 5 ayrı Üniversiteden hakemli olan Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş derleme, teknik not ve vaka takdimi yazarlığı

5

8. Ulusal diğer dergilerde yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş makale, derleme, teknik not ve vaka takdimi yazarlığı

4

9. Ulusal bir cemiyet veya dernek tarafından, periyodik olarak, 1-4 yılda bir düzenlenen bilimsel hakem kurulu olan, bir kongre veya sempozyumda,

 

    a. Sunulan ve tam metni yayımlanan sözel bildiri yazarlığı

6

    b. Sunulan ve özeti yayımlanan sözel bildiri yazarlığı

3

    c. Sunulan ancak yayımlanmayan sözel bildiri yazarlığı

2

    d. Tam metni veya özeti yayımlanan poster bildiri yazarlığı

2

10. Üniversite veya birimi tarafından veya katılımıyla düzenlenen bilimsel hakem kurulu olan, bir kongre veya sempozyumda,

 

    a. Sunulan ve tam metni yayımlanan sözel bildiri yazarlığı

4

    b. Sunulan ve özeti yayımlanan sözel bildiri yazarlığı

2

    c. Sunulan ancak yayımlanmayan sözel bildiri yazarlığı

1

    d. Tam metni veya özeti yayımlanan poster bildiri yazarlığı

1

11. Ulusal yayınevleri tarafından basılan ansiklopedide madde yazarlığı

6

C. HAKEMLİK, EDİTÖRLÜK VE DİĞER ETKİNLİKLER

1. İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az 5 yıl faaliyet gösteren uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş, ISBN numarası olan, barkodlu- indeksli ve yayınevinin açık adresini içeren bilimsel ve mesleki kitap editörlüğü.

15

2. Science Citation Index (SCI), Social Science Citation ındex (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan hakemli dergilerde,

 

    a. Editörlük

20

    b. Editör Yardımcılığı veya Yayın kurulu üyeliği

10

    c. Hakemlik

5

3. Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranmayan hakemli uluslararası dergilerde,

 

    a. Editorlük

10

    b. Editör Yardımcılığı veya Yayın kurulu üyeliği

5

    c. Hakemlik

3

4. Türkiye’de düzenlenen tüm uluslararası ya da yurtdışında periyodik olarak düzenlenen hakemli bir kongre veya sempozyumda,

 

    a. Davetli konuşmacı veya açılış konuşmacısı (keynote speaker)

6

    b. Editörlük, kongre başkanlığı ve sekreterlik x kongre sayısı

5

    c. Panel başkanlığı, panelistlik veya konuşmacı

5

    d. Oturum başkanlığı veya eş başkanlığı

3

    e. Hakemlik

3

5. Ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş kitaplarda editörlük

10

6. TÜBİTAK dizininde yer alan dergilerde

 

    a. Editörlük

10

    b. Editör Yardımcılığı veya Yayın kurulu üyeliği

5

    c. Hakemlik

3

7. Ulusal hakemli dergilerde

 

    a. Editörlük

5

    b. Editör Yardımcılığı veya Yayın kurulu üyeliği

3

    c. Hakemlik

2

8. Ulusal bir cemiyet ve kuruluş tarafından periyodik olarak düzenlenen hakemli bir kongre veya sempozyumda, 

    a. Editörlük, kongre başkanlığı ve sekreterlik x kongre sayısı

3

    b. Panel başkanlığı, panelistlik veya konuşmacı

3

    c. Oturum başkanlığı veya eş başkanlığı

2

    d. Hakemlik

2

9. Uluslararası bilimsel, sanat, kültür ve spor yarışmalarında jüri veya kurul üyeliği.

5

10. Ulusal bilimsel, sanat, kültür ve spor yarışmalarında jüri veya kurul üyeliği.

3

11.Uluslararası üne sahip bir cemiyet veya kuruluş tarafından yayımlanan ansiklopedi bilim kurulu üyeliği

10

12.Ulusal üne sahip bir cemiyet veya kuruluş tarafından yayımlanan ansiklopedi bilim kurulu üyeliği

5

D. BİLİMSEL ATIFLAR(*)

1. Uluslararası yayınevleri (A1’de tanımlanan) tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş bilimsel, mesleki ve ders kitaplarında verilen her bir atıf

2

2. Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan hakemli dergilerde verilen her bir atıf

2

3. Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranmayan hakemli uluslararası dergilerde verilen her bir atıf

1

4. Ulusal yayınevleri (B1’de tanımlanan) tarafından yayımlanmış veya yayımlanması kabul edilmiş bilimsel, mesleki ve ders kitaplarında verilen her bir atıf

1

5. TÜBİTAK dizininde veya Ulusal hakemli dergilerde verilen her bir atıf

1

(*) Bilimsel atıflarda her sıradaki yazar aynı puanı alır.

 

E. PATENTLER (*)

1. Uluslararası patent

40

2. Ulusal patent

30

3. Faydalı model ve/veya Endüstriyel Tasarım Tescili       

15

(*) İlgili puanlar; (I.ORTAK ÇALIŞMALARDA PUAN DAĞILIMI da dikkate alınarak) aşağıda gösterildiği gibi 5 aşamada verilir.

Başvurunun kabulünde                         :%10’u

Patent bülteninde yayınlandığında      :%20’si

Araştırma raporu sonuçlandığında      :%30’u

İnceleme raporu sonuçlandığında       :%30’u

Patent belgesi alındığında                    :%10’u

 

F.BİLİMSEL ÖDÜLLER

1. Uluslararası bilim ödülü

40

2. Ulusal bilim ödülü (TÜBİTAK, TÜBA)

30

3.Ulusal bilim teşvik ödülü (TÜBİTAK, TÜBA)

20

4. Uluslararası kongre ve yarışmalarda, bilim, sanat ve kültür ve spor etkinliklerinde alınan derece

30

5. Uluslararası kongre ve yarışmalarda, bilim, sanat ve kültür ve spor etkinliklerinde alınan mansiyon

15

6. Ulusal kongre ve yarışmalarda, bilim, sanat ve kültür ve spor etkinliklerinde alınan derece

15

7. Ulusal kongre ve yarışmalarda, bilim, sanat ve kültür ve spor etkinliklerinde alınan mansiyon

7

8. Ulusal kuruluş ve derneklerce verilen bilim ve teşvik ödülü

10

9. Üniversitemizce verilen bilim teşvik ödülü

10

G. ARAŞTIRMA PROJELERİ

1. Yurtdışı kaynaklı ve uluslararası katılımlı tamamlanmış proje yürütücülüğü

20

2. Yurtdışı kaynaklı ve uluslararası katılımlı tamamlanmış projede görev alma

8

3. Ulusal kuruluşlar (TÜBİTAK, TÜBA, Kalkınma Bakanlığı, TTGV, KOSGEB v.b.) tarafından desteklenen proje yürütücülüğü

20

4. Ulusal kuruluşlar (TÜBİTAK, TUBA, DPT, TTGV, KOSGEB v.b.) tarafından desteklenen tamamlanmış projede görev alma

10

5. Trakya Üniversitesi veya başka bir üniversitenin Araştırma Fonu tarafından desteklenen tamamlanmış proje yürütücülüğü

5

6. Trakya Üniversitesi veya başka bir üniversitenin Araştırma Fonu tarafından desteklenen tamamlanmış projede görev alma

3

H. TEZ DANIŞMANLIĞI

1. Tamamlanmış doktora veya tıpta uzmanlık tezleri

 

    a.  Tek başına danışmanlık

8

    b. Asıl danışmanlık

5

    c. Yardımcı (ikinci) danışmanlık

3

2. Tamamlanmış yüksek lisans tez danışmanlığı

5

I. ORTAK ÇALIŞMALARDA PUAN DAĞILIMI

1. Ortak bir çalışmada alınacak puan

 

    a.Birinci yazar

% 70

    b.İkinci yazar

% 50

    c.Üçüncü yazar

% 30

    d.Dördüncü yazar ve diğerleri

% 20

    e. Farklı merkezli çalışmalarda çalışma grubu üyelerinin her biri

% 20