Yönetim Kurulu Kararı

Toplantı Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba

Toplantı Sayısı : 3

Karar No : 4


            Üniversitemiz Fen Fakültesinin Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yapılacak işler ve bu işlerin 2011 yılına ait birim fiyatları ile 2011 Mali Yılı gelir dağılımına ilişkin, Fakülte Dekanlığının 12 Ocak 2011 tarih ve 04-79 sayılı yazısı ile ek belgeler görüşüldü:

            Fen Fakültesinin Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yapılacak işler ve bu işlerin 2011 yılına ait birim fiyatları ile 2011 Mali Yılı gelir dağılımının aşağıdaki şekilde uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

 

T.Ü FEN  FAKÜLTESİ  DEKANLIĞI

DÖNER SERMAYE İŞLETME BİRİMİ TARAFINDAN YAPILAN ANALİZLERİN

2011 YILI FİYAT LİSTESİ

 

 

1.BİYOLOJİ BÖLÜMÜNDE YAPILAN ANALİZLER

 

                                 (Fiyatlara  %18 KDV Dahil Değildir)

 

 

MİKROORGANİZMA CANLI HÜCRE SAYIM ANALİZLERİ

Fiyatı(TL)

Coliform Bakteri (Var-Yok) Analizi

  50

Coliform Bakteri  Sayım Analizi

  70

Toplam Bakteri Sayım Analizi

  70

Toplam Küf Sayımı Analizi

  70

*Fiyatlar 1 Analiz İçin Geçerlidir.

 

2. KİMYA BÖLÜMÜNDE YAPILAN ANALİZLER

 

SU ANALİZİ

Fiyatı(TL)

pH,İletkenlik

  25

Çözünmüş Oksijen

  55

Askıda Katı Madde

  70

B.O.İ   

  75

Sertlik Tayinleri (Ca,Mg)

  70*

Metal Tayinleri ( Fe,Cu,Zn,Mn,Ni,Cr,Cd,Pb)

  85*

Sülfat,Nitrat,Nitrit,Klorür, Fosfat, Sülfür,Sülfit

  85*

Fenol

100

Top.Krom, T.Fosfat, T.Azot, K.O.İ, Yağ ve Gress

135*

Çökebilir Katı Madde

  35

* Fiyatlar 1 analiz için geçerlidir.

 

KÖMÜR ANALİZİ

Fiyatı

Yanar Kükürt

140

Toplam Kükürt

140

 Alt Üst Isıl Değer      

140

Uçucu Madde Analizi                        

140

Kül Analizi                 

  90

Nem Tayini(Bütün Analizlerde İstenecek)

  75

Serbest Şişme İndisi

140

 

AKARYAKIT ANALİZİ

 

Fiyatı TL

Yoğunluk kg / L

  75

Mutlak Viskozite

  85

Kinematik Viskozite

100

Kül      %

  90

Sediment and Water vol %   

  75

Sediment by Extraction,wt %

105

Kükürt %       

140

Destilasyon    

100

Parlama Noktası        

100

Akma Noktası

  90

           

KATI MADDEDE GENEL METAL TAYİNLERİ:

Fiyat (TL)

Ön Hazırlık (Mikro Dalga Parçalama)

90

Fe, Zn, Cr, Cd,Mn, Ni, Cu, Pb

85*

* Fiyatlar 1 analiz için geçerlidir.

                                  

ASİTLİK ve ALKALİLİK TESTLERİ:

 

Zeytin salamurasında

 85

Yoğurtta

110

Toz meşrubatta

110

Tereyağında

110

Tarhanada     

110

Süt ve Ayranda

110

Süt Tozunda

110

Sirkede

 85

TUZ TAYİNİ :

 

Yemeklik tuzda

 85

Salamuralı ürünlerde

 85

Peynir ve Tereyağında

110

Ekmekte

110

Bitkisel margarinde

110

KAPLAMA ANALİZLERİ:

 

Mangan Fosfat Kaplama  (Yoğunluk, P2O5, Mn,Ni ) 

305

Meneviş Kimyasalı     ( Alkalilik, NaOH, NaNO2 )

240

Yağ Alma Kimyasalı    ( Top.Alkali, pH )        

105

Yağlama Kimyasalı     ( Yoğunluk, Ref.İndeks,pH, Karışma)

180

Pas Alma Kimyasalı    ( Yoğunluk, Serbest Asit, pH )

180

GENEL ANALİZLER

 

Serbest Asit

  90

Toplam Alkali

  85

Refrak İndisi

  70

Toplam Sodyum Hidroksit

  85

Sodyum Nitrit

  85

Suda her oranda karışabilme

  20

Şampuanda İnorganik Tuz tayini(Gravimetrik)

140

PEKMEZDE ORGANİK ASİT

 

Ön Hazırlık    

130

Fumarik asit

 85

Oksalik asit

 85

İso butirik asit

 85

                                                                      

300 MHz Varian-NMR ANALİZİ

 

1 H(Proton)Spektrumu          

 80

1 H (Spin deconpling) Spektrumu

 60

13 C (deconpled) Spektrumu                        

125

13 C (coupled) Spektrumu    

130

COSY-2D Spektrumu

130

NEOSY-2D Spektrumu

130

HETCOR-2D Spektrumu

155

APT Spektrumu

125

DEPT Spektrumu

130

p31 P Spektrumu

165

19 F Spektrumu

165