Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 14 Haziran 2024 Cuma

Toplantı Sayısı : 8

Karar No : 16


Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru koşullarının aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında kontenjanla öğrenci alınacaktır.

 

 Başvuru tarihi ve yeri: Adaylar başvurularını 29 Temmuz 2024 – 09 Ağustos 2024 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen, noter onaylı vekaletname, posta yolu veya elektronik ortamda (https://enstitü.trakya.edu.tr/) istenilen belgelerle başvuru yapabileceklerdir. Başvuru şartlarına uygun olmayan müracaatlar kabul edilmez. Kesin kayıt esnasında başvuru belgelerinin aslı veya onaylı örneği ile kayıtları kabul edilir.

 

Adaylar en fazla 2 (İki) programa başvuru yapabilir. Aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

 

 

A-BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:

 

 Türk Uyruklular;

 

(1)    Başvuru formu ve Dilekçe (https://sbe.trakya.edu.tr adresinden temin edilebilir).

(2)    Özgeçmiş.

(3)    Diploma: Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi)

(4)    Not Belgesi (Transkript): Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.

(5)    ALES Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, temel tıp bilimlerinde doktora programına  başvuracak  adaylardan ise; Tıp Fakültesi mezunlarının lisans diplomasına ve Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’ndan en az 50 Temel Tıp Bilimleri Puanı (Temel Tıp Puanı; Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi-1 Bölümü’nden elde edilen standart puanın 0.70, Klinik Tıp Bilimleri Testi’nden elde edilen standart puanın 0.30 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir)’na veya ALES sayısal puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık Fakülteleri ile hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli fakülte mezunlarının lisans derecesine ve ALES sayısal puan türünden en az 70 puan; diğer fakülte mezunları ise yüksek lisans diplomasına ve ALES sayısal puan türünden en az 70 puan ve lisans derecesine sahip olanlar ise ALES sayısal puan türünden en az 80 puan almaları gerekir.

Doktora/Sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının lisansüstü programlara başvurularında ALES şartı aranmaz. Lisansüstü Programlarına başvurularında ALES puanı olarak 55 puan almış olarak kabul edilir.

(6)    Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına öğrenci kabulün de anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

(7)    Nüfus cüzdanı fotokopisi.

(8)    Fotoğraf (2 adet Vesikalık).

 

 Yabancı Uyruklular;

 

(1)    Başvuru Formu ve Dilekçe (https://sbe.trakya.edu.tr adresinden temin edilebilir).

(2)    Özgeçmiş.

(3)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Hemşirelik ve Klinik Uygulaması Olan Sağlık Alanlarından Mezun Olanlardan Denklik Belgesi İstenir).

(4)    Kendi hesabına yüksek lisans veya doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.

(5)    Not Belgesi (Transkript): İlgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş olması gerekir.

(6)    Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi: Doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adayların başvurularında anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

Yabancı dil sınavı sonuç belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.

(7)    Türkçe Seviye Belirleme Belgesi: Türkçe seviye belirleme belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Başarılı olamayan adaylara Türkçesini yeterli düzeye yükseltmeleri için 1 yıl süre verilir. Lisans ve Yüksek Lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” istenmez.

(8)    Pasaport fotokopisi (onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

(9)    Fotoğraf: 2 adet (Vesikalık)

 

Not:

                   Sağlık Alanları hariç, Yabancı uyruklu adaylardan Yükseköğretim Kurulu tarafından

                   Tanınmış bir Üniversiteden mezun olması şartı aranır.

                   Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit

                   edilen Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.

B-DEĞERLENDİRME

 

 Türk Uyruklular;

Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruların değerlendirilmesinde ALES puanının %50'si, lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) %25’i, Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya sözlü) puanının %25’i toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının tezli yüksek lisans programları için en az 65 puan, doktora programları için en az 70 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

 Yabancı Uyruklular;

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya sözlü) sınavı esas alınır. Mezuniyet Not Ortalamasının %50’si ve Jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya sözlü) puanının %50’si toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının tezli yüksek lisans programları için en az 65 puan, doktora programları için en az 70 puan olması gerekir. Not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yükseköğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınır. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

 

C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

 

 Türk Uyruklular;

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran adayların Bilimsel Değerlendirme (Yazılı ve/veya sözlü) Sınavı 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da ilgili anabilim dalı başkanlıklarında yapılacaktır.

 

 Yabancı Uyruklular;

Yabancı uyruklu adaylardan “Türkçe Seviye Belirleme Belgesi” bulunmayanların Türkçe Seviye Belirleme sınavı 20 Ağustos 2024 Salı günü saat 10:00’da enstitüde yapılacaktır.

Doktora programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan “Yabancı Dil Belgesi” bulunmayanların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 20 Ağustos 2024 Salı günü saat 13:30’da enstitüde yapılacaktır.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran yabancı uyruklu adayların Bilimsel Değerlendirme (Yazılı ve/veya sözlü) Sınavı 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da ilgili anabilim dalı başkanlıklarında yapılacaktır.

 

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

 

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları 26 Ağustos -29 Ağustos 2024 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayların şahsen başvurmaları gerekir.

Mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar, noter vekâletnamesine sahip vekilleri aracılığı ile kayıt yaptırabilirler.

 

YEDEK KAYIT TARİHLERİ:

02-03 Eylül 2024 tarihinde enstitüde yapılacaktır. Boş kalan kontenjanlar ilk yedekten başlanmak üzere çağrı yöntemiyle doldurulacaktır.

NOT:

-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az 1 kişi olmak üzere % 10 ek kontenjan açılır.

 

 

 

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE PROGRAMA KABUL KOŞULLARI

Program Adı

Türk Uyruklu

Yabancı Uyruklu

ALES

Puan Türü

Programa Kabul Koşulları

Tezli Yükseklisans

Doktora

Tezli Yükseklisans

Doktora

Anatomi a

-

2

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak ve en az dört kredilik “İnsan Anatomisi” dersi almış olmak.

Doktora: Tıp Fakültesi Mezunu olmak.

Antrenörlük Eğitimi/ Hareket ve Antrenman Bilimleri Programı

5

2

1

1

Sayısal Sözel Eşit Ağırlıklı

Yüksek Lisans: Spor Bilimleri Fakültelerinin veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının Antrenörlük Eğitimi veya Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği Bölümlerinden birinden lisans mezunu olmak.

Doktora: Antrenörlük Eğitimi, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Beden eğitimi ve Spor veya Spor Sağlık Bilimlerinden Yüksek Lisans derecesine sahip olan adaylar başvurabilecektir.

Beden Eğitimi ve Spor

6

3

2

1

Sayısal Sözel Eşit Ağırlıklı

Yüksek Lisans: Spor Akademisi, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.

Doktora: Beden eğitimi ve Spor, Rekreasyon Yönetimi, Sporda Psiko-sosyal Alanlar, Spor Yönetim Bilimleri, Hareket ve Antrenman Bilimleri ve Spor Sağlık Bilimlerinden Yüksek Lisans derecesine sahip olan adaylar başvurabilecektir.

Beslenme ve Diyetetik

7

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Beslenme ve Diyetetik Lisans programından mezun olmak.

Biyofizik

4

2

2

2

Sayısal

Yüksek Lisans: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık, Mühendislik, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Tıbbi Biyoloji lisans mezunları ve sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Doktora: Tıp Fakültesi mezunu olmak veya Biyofizik yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim

2

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi mezunu olmak yada Fen Fakültelerinin İstatistik Bölümünden mezun olmak.

 

 

Eczacılık Biyokimyası

4

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Kimya Bölümü ve Biyokimya Bölümü alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Farmasötik Nanoteknoloji

4

-

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen veya Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve/veya Mühendislik Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü mezunu olmak.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

3

-

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi veya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu mezunu olmak.

Fizyoloji b

2

2

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Eczacılık Fakültesi mezunları ve Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Doktora: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi mezunları ve Fizyoloji Yüksek Lisans mezunu olmak.

Halk Sağlığıd

2

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak

Hemşirelik

25

9

2

-

Sayısal

Yükseklisans: Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik/Ebelik bölümü mezunu, Hemşirelik Fakültesi mezunu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Ebelik mezunu, Hemşirelik Yüksekokulu mezunu veya sağlık memurluğu lisans programından mezun olmak.

Doktora: Doktora programına yüksek lisans eğitimini Hemşirelik Anabilim Dallarında tamamlayan adaylar başvurabilir. Yüksek lisans eğitimini Hemşirelik dışında tamamlayan adaylar, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Bilimsel Hazırlık Programına tabi olurlar.

Hemşirelik Anabilim Dalı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği

5

 

 

 

Sayısal

Sağlık Yüksekokulu veya Hemşirelik Yüksekokulu / Hemşirelik Fakültesi mezunu olmak

Hemşirelik Anabilim Dalı İç Hastalıkları Hemşireliği

4

-

-

-

Sayısal

Sağlık Yüksekokulu veya Hemşirelik Yüksekokulu / Hemşirelik Fakültesi mezunu olmak

Histoloji ve Embriyoloji

2

1

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Fen-Edebiyat veya Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu olmak.

Doktora: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi mezunları ve Histoloji ve Embriyoloji yüksek lisans mezunu olmak

İmmünoloji

-

5

-

1

Sayısal

Doktora:Fen,Mühendislikler,Sağlık/Veteriner Bilimleri ve Meslekleri, Tıbbi Laboratuvarcılık, Eczacılık, Biyoloji ve Biyokimyanın diğer Temel ve Uygulamalı Meslek alanlarında Yüksek Lisans veya Lisans program mezunları başvurabilir.

Radyasyon Biyolojisi

1

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Fen Fakülteleri Biyoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Lisans Mezunu olmak. Ayrıca Programın İnterdisipliner özelliği nedeniyle Tıbbi Biyoloji yüksek lisans mezunları ve Tıp Fakültesi mezunları da programa başvurabilir.

Sağlık Fiziğie

4

-

-

-

Sayısal

Yüksek lisans: Fen Fakültesi Fizik Bölümü, Mühendislik  Fakültelerinin Fizik  Mühendisliği ve/veya Nükleer Enerji konularında lisans derecesine Sahip olmak.

Sağlık Yönetimi

5

2

-

-

Eşit Ağırlıklı

Yüksek Lisans: Sağlık yönetimi, sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, işletme, iktisat, hukuk, kamu yönetimi, tıp, eczacılık, diş hekimliği ile sağlık bilimleri alanlarında ve endüstri mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olmak.

Doktora: Sağlık yönetimi, sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, işletme, iktisat, hukuk, kamu yönetimi, tıp, eczacılık, diş hekimliği ile sağlık bilimleri alanlarında ve endüstri mühendisliği alanında lisans ve/ veya yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Temel Eczacılık Bilimleri

5

-

1

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Kimya Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Gıda Mühendisliği ve Sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Tıbbi Biyoloji

3

-

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Tıp, Veteriner, Eczacılık Fakültesi, Fen ve Mühendislik Fakültelerinin Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümler, Biyoloji, Gıda, Çevre ve Kimya ile ilgili bölümlerinden veya sağlık alanında lisans düzeyinde eğitim veren bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olmuş olmak.

Tıbbi Farmakoloji c

2

2

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi (8 yarıyıllık fakülte mezunu), Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya bölümü ve Sağlık alanında lisansdüzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Doktora: Tıp Fakültesi Mezunu olmak.

Tıbbi Genetik

4

-

-

-

Sayısal

Yüksek Lisans: Üniversitelerin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin lisans mezunları başvurabilir.

Tıbbi Mikrobiyoloji

1

5

-

1

Sayısal

Yüksek Lisans: Fen, Eczacılık ve Mühendislik Fakültelerinin Biyoloji, Gıda, Çevre ve Kimya ile ilgili bölümlerinden veya sağlık alanında lisans düzeyinde bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

Doktora: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi(Beş yıllık), mezunu olmak veya Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Mikrobiyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Odyolojie

-

-

2

-

Sayısal

Yüksek Lisans:Odyoloji bölümü lisans mezunu olmak.

 

 

DİP NOTLAR(*):

a Anatomi:

Eğitimi sırasında haftanın mesai günlerinin en az 2(iki) günü tüm gün boyunca Anabilim Dalında bulunmaları ve devam şartı aranır.

 

b Fizyoloji:

 1-Eğitimi sırasında haftanın mesai günlerinin en az 2(İki) günü tüm gün boyunca Anabilim Dalımızda bulunmaları ve bunu kayıt yaptırırken belgelemeleri gerekmektedir.

2-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Fizyoloji Yüksek Lisans mezunu olanlar dışındaki Doktora programı adayları için 1(Yıl) Bilimsel Hazırlık Programı zorunludur.

 

c Tıbbi Farmakoloji:

 Yüksek Lisans ve Doktorada Tez çalışması deney hayvanı üzerinde yapılacağından, Deney Hayvanı Kullanımı Sertifikasına sahip olmak veya eğitimin ilk yılı içinde açılacak Deney Hayvanı Kullanımı Sertifikası Eğitim Programına katılmak zorunludur. Doktoraya başvuracak adaylar için Tıp Fakültesi mezunu olmak. Ayrıca, doktora eğitimi sırasında haftanın mesai günlerinin en az 3 (Üç) günü tüm gün boyunca Anabilim Dalında bulunmaları ve devam şartı aranır. 

 

d Halk Sağlığı:

İlan edilen yabancı uyruklu yüksek lisans kontenjanı 17.04.2024 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyruklu için ayrıldığından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyruklu adayların başvuruları kabul edilecektir.

 

e Sağlık Fiziği/Odyoloji:

Kazanan adayların dönem boyunca haftanın minimum 3 (üç) günü bağlı bulunduğu klinikte bulunması zorunludur.