Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde 7. dönemde verilen ?Gıda Yasaları ve Mevzuat (2 0 2)? dersinin yerine ?Gıda Analizleri (1 2 2)? dersinin verilmesinin ve ?Gıda Yasaları ve Mevzuat? ile ?İş Güvenliği? ise 6. Dönemdeki Gıda Mühendisliği Ekonomisi (3 0 3) ders içinde birer hafta işlenmesinin uygun olduğuna mevcudun oybirliği ile karar verildi.
GM 327 Gıda Mühendisliği Ekonomisi (3-0)3
Ekonominin mühendislik açısından önemi, mühendislerin ekonomideki rolü. Fizibilite analizi amacıyla piyasa ve süreç araştırmaları. Yer seçimi, sabit yatırımlar ve üretim maliyeti. Faiz, vergi, sigorta, amortisman, karlılık, alternatif yatırımlar ve yenileme. Gıda Yasaları ve Mevzuatı. İş güvenliği.
GM414 Gıda Analizler (1-2) 2
Gıda endüstrisinde uygulanan volumetrik ve gravimetrik analizler. Gıda maddelerinin nitel, nicel, makro ve mikro analizleri. Laboratuar uygulamaları.
GM 327 Food Engineering Economics (3-0)3
Importance of economics in engineering, role of engineers in economics. Market and Process surveys in relation to feasibility analysis. Site selection, capital investment and production cost analysis. Interest, taxes, insurance, depreciation, profitability, alternative investments and replacements. Food Laws and Regulations. Workplace security
GM414 Food Analysis (1-2) 2
Gravimetric and volumetric analysis techniques in the food industry. Quantitative, qualitative, micro- and macro- analysis methods with laboratory practices.