Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Turizm ve Otel İşletmeciliği Programlarındaki derslerinin aşağıda belirtilen ortak şekliyle düzenlenmesinin ve müfredat programının 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren uygulanmasının uygun olduğuna mevcudun oybirliği ile karar verildi.
TURİZM
VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMLARINDA KALDIRILACAK
DERSLER ve GEREKÇELERİ
Ekonomik yaşamda matematikle ilgili problemleri
çözümlemeyi amaçlayan bu derste işlenen konulardan, turizmde ara insan
gücünü oluşturacak Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin meslek
yaşamlarında genellikle yararlanmamaktadırlar. Bu da bir yandan
öğrencilerin ilgisini çekmezken, diğer yandan matematik
altyapısı genellikle zayıf olan öğrencilerin
başarı oranını da düşürmektedir.
Otel işletmelerinde mobilya ve oda dizaynı uzman kişiler tarafından (iç mimar, dekoratör vb.) gerçekleştirilen konular için öğrencilere gelecekte herhangi bir katkı sağlamamakta olduğu düşünülmektedir. Bu dersle ilgili belirli bilgiler zaten ?Kat Hizmetleri Yönetimi? dersi içinde işlenmektedir
Bu ders ayrı
bir ders şeklinde verilmeden, ?Kat Hizmetleri Yönetimi? dersinde
yalnızca bir ünite olarak verilebileceğinden, ayrı bir ders
olarak okutulmasının gerekli olmadığı
düşünülmektedir.
TURİZM VE OTEL
İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMLARINA YENİ EKLENECEK
DERSLERİN İÇERİKLERİ
(I.Yarıyıl)
GENEL
İŞLETME
Dersin amacı:Bu dersin
amacı turizm işletmelerinde istihdam edilecek öğrencilerin ,
işletmecilik kavramını anlayabilmeleri , temel bilgileri
öğrenmeleri ve pazarlamacı bir bakış açısı
kazanabilmeleridir.Dersin içeriği:
İşletmenin
işlevleri (yönetim ve organizasyon, üretim, pazarlama, finansman,
muhasebe, insan kaynakları, halkla ilişkiler, araştırma
geliştirme).
(II.Yarıyıl)
TURİZM COĞRAFYASI
Dersin amacı:
Öğrencilerin Türkiye Turizm Coğrafyası İle İlgili
Temel Kavramlar ve Konular Hakkında Bilgi Sahibi Olmalarını ve
Türkiye?deki Turizm Arzını (Özellikle Turistik Çekicilikleri) Yakından
Tanıyarak Öğrenmelerini Sağlamaktır.
Dersin içeriği:
(IV.Yarıyıl)OTEL İŞLETMELERİNDE YÖNETİM ORGANİZASYON
Dersin amacı: Otel işlemelerinde çalışacak öğrencilerin bu
işletmelerdeki yönetim kadrosunu tanıyabilme ve bunlara uyum
gösterebilme yeteneklerini geliştirebilme.
Dersin içeriği :
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
EDİRNE SOSYAL BİLİMLER MESLEK
YÜKSEKOKULU ve KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULU
TURİZM ve OTEL
İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMLARI
|
|
|
Haftalık Ders Saati |
|
||
Teorik |
Uygulama |
|||||
I. YARIYIL |
TRM |
101 |
Bilgisayar
?I |
2 |
2 |
3 |
TRM |
103 |
Turizm
Ekonomisi |
2 |
0 |
2 |
|
TRM |
105 |
Beslenme İlkeleri ve Mönü
Planlama |
2 |
1 |
2,5 |
|
TRM |
107 |
Temizlik
Hizmetleri işletmeciği |
2 |
1 |
2,5 |
|
TRM |
109 |
Önbüro İşlemleri |
2 |
0 |
2 |
|
TRM |
111 |
İletişim |
1 |
1 |
1,5 |
|
TRM |
113 |
Genel
işletme |
2 |
0 |
1,5 |
|
TRM |
115 |
Gıda Teknolojisi |
1 |
1 |
1,5 |
|
ZAİ |
101 |
Atatürk
İlkeleri ve İnkılap Tarihi -I |
2 |
0 |
2 |
|
ZTD |
101 |
Türk Dili
?I |
2 |
0 |
2 |
|
ZYD |
101 |
Yabancı Dil ?I |
4 |
0 |
4 |
|
Toplam |
22 |
6 |
24.5 |
|||
II. YARIYIL |
TRM |
102 |
Bilgisayar
?II |
2 |
Kararı Yazdır |