"Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İntörn Doktor Yönergesi" nin aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRN DOKTOR YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu yönergenin amacı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf (İntörn Doktorluk Dönemi) öğrencilerinin eğitim programının genel kurallarını belirlemek, fakültenin eğitim amaç ve hedeflerine uygun şekilde yürütülmesini sağlamak, aynı zamanda intörn doktorların hak, görev ve sorumluluklarını tanımlamaktır.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu yönerge Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesindeki 6. sınıf eğitimi veren anabilim dalı öğretim üyelerini, öğretim üye yardımcılarını, intörn doktorları (6. sınıf öğrencileri) ve Fakültede 6. sınıf İntörn Doktorluk eğitimi almak üzere gelen diğer fakülte öğrencilerini kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu yönerge Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Ulusal Çekirdek Eğitim Programı-2020 esas alınarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu yönergede geçen;
a) Anabilim Dalı İntörn Eğitim Sorumlusu: Anabilim Dalı tarafından belirlenerek en az 2 yıl görev yapmak üzere Dekanlık tarafından görevlendirilen intörn doktor eğitiminden sorumlu öğretim üyesi
b)Dekanlık: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığını
c) Fakülte: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini
ç) İntörn Doktor: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, ilk beş yılını tamamlamış, altıncı sınıfa geçtiği belgelenmiş ya da başka bir tıp fakültesinden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıfına eğitim amacıyla gelen öğrenciyi,
d) İntörn Doktor Eğitimi: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı sorumluluğunda yürütülen 6. sınıf eğitimini,
e) İntörn Doktorluk Dönemi Eğitim Programı: Her yıl Fakülte Kurulunca belirlenen, Akademik Takvimde belirtilen tarihte başlayıp 12 ay kesintisiz olarak uygulanan ve öğrencilerin gruplara ayrılarak yaptıkları eğitim programını,
f) İntörn Doktorluk Dönemi (6. Sınıf ) Koordinatörü ve Yardımcısı: Eğitimin belirlenen kurallara uygun şekilde yürütülmesi, ortaya çıkan sorunların Anabilim Dalı intörn eğitim sorumluları ile görüşerek çözülmesi ve Dekanlığa bilgi verilmesi, “İntörn Doktorluk Dönemi Çalışma Kuralları”nın her eğitim yılı başında güncellenmesi için Anabilim Dallarından görüş almakla sorumlu olan ve Fakülte Kurulunca seçilen öğretim üyelerini,
g) MEDU-Trakya: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi programının yürütüldüğü web tabanlı yazılımı ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Eğitim Programı
Amaç ve Kapsam
MADDE 5 - (1) Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi (MÖTE) programında tanımlanmış olan, Fakülte ve 6. sınıf amaç ve hedeflerine ulaşmayı sağlamak amacıyla Dönem 6 Koordinatörlüğü ve Başkoordinatörlük tarafından hazırlanarak Fakülte Kurulunca onaylanan İntörn Doktorluk Dönemi Eğitim programı, yeterli bilgi ve pratik uygulama becerisini kazanmış, insani, mesleki değerlere ve etik ilkelere uygun davranan, nitelikli bir birinci basamak hekimi yetiştirmek esası ile hazırlanır.
(2) İntörn Doktorluk Dönemi Eğitim Programlarının içeriği, süreleri ve kredileri her akademik yıl için Dönem 6 Koordinatörü, Başkoordinatör ve Fakülte Eğitim Komisyonunca belirlenir, Fakülte Kurulu tarafından onaylanır ve program Tıp Eğitimi Yönetim Sisteminde (MEDU-Trakya) yayınlanır.
(3) İntörn doktorlar bu dönemi, başta Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitim alarak geçirirler. Anabilim Dallarının önerileri, Dekanlığın onayı ile Tıp Fakültesinin dışında birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına eğitim amaçlı gönderilebilirler.
(4) İlgili öğretim üyelerinin gözetimi ve denetiminde eğitimlerini sürdüren intörn doktorlara bu dönem için ilgili mevzuat çerçevesinde ücret ödenir.
Eğitim yöntem ve ilkeleri
MADDE 6 - (1) İntörn doktorluk dönemi eğitimi, aralıksız 12 ayı kapsar ve eğitim öğretim yılı başında Fakülte Kurulunca belirlenen anabilim dallarında ve sürelerde uygulanır.
(2) İntörn doktorluk dönemi eğitim yılının başında Dekanlık tarafından intörn doktor uyum programı düzenlenir.
(3) İntörn doktorluk döneminde eğitim stajlar halinde yataklı servis, poliklinik, ameliyathane veya hastane dışı sağlık kuruluşlarında uygulama ve hastanın sorumluluğunu alma esasına dayanır. Hasta başı eğitim, öğretim üyesi viziti, poliklinik uygulamaları, ameliyathane uygulamaları, vaka tartışmaları, olgu sunumları, alan çalışması, konseyler, seminerler, makale sunumları, araştırma yapma ve sunma, bağımsız çalışma saatleri vb. eğitim yöntemleri kullanılabilir.
(4) İntörn doktorluk dönemi staj dilimleri ve süreleri aşağıdaki gibidir;
- İç Hastalıkları 2 Ay
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 2 Ay
- Acil Tıp 2 Ay
- Genel Cerrahi 1 Ay
- Kadın Hastalıkları ve Doğum 1 Ay
- Halk Sağlığı 1 Ay
- Aile Hekimliği 1 Ay
- Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 1 Ay
- Seçmeli Dilimi 1 Ay
(5) Davranışsal Sosyal ve Beşeri Bilimler kapsamında kazandırılması gereken yetkinlik ve yeterliklere ulaşmak amacıyla dikey koridor dersleri uygulanır.
(6) İntörn doktorlar staj yaptıkları bölümlerde sorumlu oldukları hastaların işlerinin yanı sıra, çalıştıkları birimlerdeki diğer hastalarla ilgili iş ve işlemlerin yapılmasına da katkıda bulunurlar. İntörn doktorlar yukarıda belirtilen hususlarla ilgisi olmayan işlerde görevlendirilemezler.
(7) İntörn doktorluk döneminin seçmeli diliminde bulunan öğrencilerin en fazla %20’sini aşmamak koşuluyla, fakülte dışında eğitim alınması Fakülte Yönetim Kurulunun kararına bağlıdır. Kontenjan sınırını aşan başvuru olması halinde genel başarı ortalama notuna göre sıralama yapılır. Seçmeli diliminin gerçekleştirileceği anabilim dalları Fakülte Kurulunca belirlenir.
Çalışma Düzeni
MADDE 7 – (1) İntörn doktorlar her öğretim yılı başında numara sırasına göre hazırlanmış listeler üzerinden altı gruba eşit olarak dağıtılır. Staj süresi 1 ay olan Aile Hekimliği ile Halk Sağlığı, Genel Cerrahi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ile Seçmeli Dilimi birer intörn doktorluk dilimi sayılmaktadır. Eğitim yılı başladıktan sonra intörn olan öğrencilerin gruplara dağıtımı, intörn olmayı hak ettikleri tarihte, staj sürelerine bakılarak ve grup sayıları arasındaki eşitlik bozulmayacak şekilde Sınıf Koordinatörlüğü ve Dekanlık tarafından düzenlenir.
Çalışma Süreleri
MADDE 8 - (1) Altıncı sınıf eğitim programında vardiya usulü çalışan anabilim dalları haricinde günlük eğitim süresi 08.00’de başlar, 17.00’de sonlanır. Ancak anabilim dalının o günkü servis çalışması standart mesainin dışına çıkmakta ise bu durum esas alınır.
(2) İntörn Doktor çalışma süreleri, Acil Tıp Anabilim Dalı gibi vardiya usulü çalışan Anabilim Dallarında ise vardiya usulü çalışma prensibine uygun olacak şekilde ilgili anabilim dalı tarafından düzenlenir.
Nöbet Düzeni
MADDE 9 - (1) İntörn doktorlar bulundukları kliniğin çalışma düzenine uygun olarak nöbetlere kalırlar. Bu nöbetler 4 günde birden daha sık olamaz. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde nöbet dağılımı ilgili anabilim dalınca belirlenir.
(2) İntörn doktorlar intörn doktorluk döngüsünün başında ilan edilen nöbet çizelgesine uymakla yükümlü olup nöbet yerlerini izinsiz terk edemezler, nöbetin ertesi günü izinli sayılırlar. Kurallara uymayan intörn doktor hakkında disiplin yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır, yetersizlik nedeni sayılır ve tutmadıkları nöbetler telafi ettirilir ya da anabilim dalı kararı doğrultusunda ilgili dilimin tekrarı yaptırılır.
(3) Zorunlu haller dışında nöbet değişimi yapılamaz, değişim yapmak gerekiyorsa, acil haller dışında başka intörn doktorluk diliminden olmamak ve 3 gün önceden anabilim dalı intörn sorumlusunun onayını almak kaydı ile nöbet değişimi yapılabilir.
(4) İntörn doktorların tutacakları nöbet sayıları, eğitimin gereği dikkate alınarak yukarıdaki kurala uyulması kaydıyla Anabilim Dalı Başkanlıklarınca belirlenir. Gerek duyulması halinde nöbet sayılarında ilgili anabilim dalınca değişiklik yapılabilir
(5) İntörn doktorlar için nöbetlerdeki uygun mekan ve fiziksel şartlar ile gerekli ihtiyaçlar imkanlar ölçüsünde anabilim dallarının koordinasyonunda Başhekimlik ve Dekanlık tarafından sağlanır.
Devam Durumu
MADDE 10 - (1) İntörn doktorluk dilimine devam zorunludur ve buna ilişkin esaslar şunlardır:
(a) İntörn doktorluk dilimlerinde belirlenmiş eğitim programı süresinin her iki haftası için mazeretsiz olarak bir mesai süresinden (8 saatlik çalışma dilimi) fazla süre ile eğitim programına katılmayan öğrenci devam etmemiş ve ilgili intörn doktorluk diliminde başarısız olmuş kabul edilir.
(b) Mazeretleri nedeni ile intörn doktorluk dilimi süresinin her bir haftası için en fazla bir mesai süresince devamsızlığı olan öğrencilerden mazereti Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilenler, devamsız oldukları süreleri intörn doktorluk eğitiminin sonunda ilgili intörn doktorluk dilimi sorumlusu denetiminde telafi ederler. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ise ilgili intörn doktorluk dilimini bütün öğeleri ile tekrar eder.
(c) Mazeretlerinden dolayı bulundukları intörn doktorluk dilimine devam edemeyen intörn doktorluk öğrencileri intörn doktorluk döneminin sonunda devam edemedikleri süre kadar ilgili anabilim dalında telafi yaparlar.
Değerlendirme ve Yeterlilik
MADDE 11 - (1) İntörn doktorluk döneminde öğrencinin başarılı kabul edilmesi için, tüm intörn doktorluk dilimlerinden yeterlik alması gereklidir
(2) Başarı ve yeterlik durumu anabilim dalının ölçütlerine bağlı olarak Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından belirlenir.
(3) İntörn doktor eğitiminden sorumlu anabilim dalları, kendi programları için yeterlilik ölçütlerini ve değerlendirme yöntemlerini belirler, 6. Sınıf Koordinatörlüğüne ve Dekanlığa bildirir. İntörn doktorların çalışmaları hazırlanan program çerçevesinde, intörn karneleri üzerinden düzenli olarak izlenir ve başarılı olup olmadıkları anabilim dalı tarafından belirlenir.
(4) Çalışmaları bulundukları anabilim dalınca yeterli bulunmayan intörn doktorlar intörn doktorluk dilimini tekrar alırlar. Tekrar süresi, intörn doktorluk diliminin toplam süresi kadardır. İntörn doktorluk dilimi tekrarları, intörn doktorun tüm intörn doktorluk dilimlerini bitirmesini izleyen dönemde uygulanır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Sorumluluklar
Altıncı Sınıf Koordinatörünün Görev ve Sorumlulukları
MADDE 12 - (1) Altıncı sınıf koordinatörü ve yardımcıları, TÜTF MÖTE programında belirlenmiş olan amaç ve hedeflere ulaşmayı sağlayacak şekilde intörn doktor eğitiminin yürütülmesinden ve intörn doktorlar, Anabilim Dalları, Başkoordinatörlük ve Dekanlık arasındaki eşgüdümünden sorumludur.
(2) Eğitim öğretim yılı başında akademik takvimle belirlenen intörn doktor eğitim programının, TÜTF MÖTE programı çerçevesinde düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlar,
(3) İntörn doktor eğitim programında yer alacak düzenlemeleri, karşılaşılan aksaklıkları ve çözüm önerilerini Başkoordinatöre bildirir,
(4) İntörn doktor eğitiminden sorumlu anabilim dalı öğretim elemanlarının eğitim - öğretim programlarına uyumunu ve katılımını denetler,
(5) İntörn doktor eğitiminde teorik ve pratik çalışma ortamlarının fiziki ve donanımsal koşullarının uygunluğunu denetler,
(6) İntörn doktorluk dönemi sorunlarının tespiti, bunlara yönelik çözüm önerilerinin saptanması konularında öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı iletişim toplantıları organize eder, teklifler hazırlayıp Dekanlığı sunar.
(7) İntörn karnelerinin düzenli şekilde doldurulmasını ve İntörn Doktorluk Yönergesi’nin uygulanmasını sağlar ve bu konularda meydana gelebilecek aksaklıkları gerekli hallerde Başkoordinatöre iletir.
Anabilim Dalının Görev ve Sorumlulukları
MADDE 13 - (1) İntörn doktorluk dönemi eğitim programında yer alan tüm Anabilim Dalları, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan bir ay önce anabilim dalı intörn doktor eğitim programı sorumlusu öğretim üyesini belirleyerek en az 2 yıl görev yapmak üzere Dekanlığa bildirir.
(2) İlgili anabilim dalında eğitime başlayacak intörn doktorlar için intörn doktor eğitim sorumlusu tarafından bir tanışma ve klinik tanıtma toplantısı yapılır. Bu toplantıda eğitimin amacı, kendilerinden öğrenmeleri ve yapmaları beklenen uygulamalar, vizit saatleri, iç rotasyon, klinik çalışma programı, nöbet çizelgesi, vaka takdimi, seminer ve literatür sunumu saatleri ve programı hakkında bilgi verilir.
(3) İntörn doktorluk eğitimi veren anabilim dalı başkanlıklarınca, anabilim dalı intörn eğitim sorumlusu, intörn doktor eğitiminin amaç ve öğrenim hedefleri, intörn doktor eğitimine ilişkin genel kurallar ve anabilim dalına özgü ayrıntılı intörn doktor eğitim kuralları, eğitim yılı başında haftalık eğitim programı ile birlikte anabilim dalı panosunda intörn doktorlara duyurulur. Genel kurallar ile anabilim dallarının intörn doktor eğitim kuralları ve varsa haftalık eğitim programları eğitim yılı başında ayrıca intörn doktorların bulundukları intörn doktorluk dilimi döngüsüne ait çalışma programı ve nöbet listeleri de MEDU- Trakya sisteminde ilan edilir.
(4) Anabilim Dalı Başkanlıklarınca intörn doktor eğitim kurallarında değişiklik yapılmasının gerekli görüldüğü durumda değişiklik önerileri, intörn doktor eğitimi ders programı ile birlikte Fakülte Kurulunda görüşülmek üzere Dekanlığa bildirilir.
(5) İlgili Anabilim Dalı Başkanları ve Anabilim Dalı İntörn Doktor Eğitim Sorumluları kurallara uyulmasını ve çalışma düzenini denetlemekle sorumludur.
(6) İntörn doktorların yeterlilik durumlarını gösteren Dekanlıkça hazırlanan standart belge, Anabilim Dalı İntörn Doktor Eğitim Sorumlusu öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı tarafından doldurulup imzalanarak eğitim dönemi bitimini izleyen 7 gün içerisinde resmi yazı ekinde Dekanlığa gönderilir ya da elektronik ortamda düzenlenen formlar doldurulur.
(7) Anabilim Dalı İntörn Eğitim Sorumlusu olarak Anabilim Dalı Başkanlığı’nca belirlenerek Dekanlığa bildirilen ve intörn doktorların aldıkları eğitimden anabilim dalı başkanı adına sorumlu olan öğretim üyesi 6. Sınıf Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde anabilim dalının eğitim ve rotasyon programlarını düzenlemek, nöbet çizelgelerini hazırlamak, intörn doktorlarla intörn doktorluk dilimi başında bilgilendirme toplantısı ve intörn doktorluk dilimi sonunda geri bildirim toplantısı yapmak, sonuçların anabilim dalı kurulunda değerlendirilmesini ve Dekanlığa bildirilmesini sağlamak, anabilim dalının intörn doktorluk dönemi amaç ve öğrenim hedeflerini Dekanlığa iletmekle görevlidir.
İntörn Doktor Görev, Sorumluluk ve Hakları
MADDE 14 - (1) İntörn doktorlar, sağlık hizmeti sunum alanlarında (klinik, poliklinik, ameliyathane, laboratuvar, tıbbi görüntüleme merkezi, aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, toplum içi sağlık kuruluşları, vb.) sorumlu öğretim üyesi/üyeleri gözetiminde aktif olarak katılır, bu bağlamda hastanın müracaatından çıkışına kadar tüm hazırlık, bakım ve yönetimi (hasta dosyasının düzenlenmesi, anamnez, fizik muayene, istenilen tetkiklerin takibi ve sonuçların hasta dosyasına kaydedilmesi, hasta bilgilerinin işlenmesi, tıbbi kayıtların tutulması, epikriz hazırlanması) gibi konularda araştırma görevlisi doktorlara aktif olarak yardım eder.
(2) İntörn doktorlar, çalıştıkları sağlık hizmeti sunum alanlarının çalışma koşullarına uymak, kendilerine verilen sağlık hizmetine ilişkin görevleri yerine getirmek, fiilen yapmak, izlemek ya da sorumluluk alacakları etkinlikleri başarı ile tamamlamak zorundadırlar.
(3) İntörn doktorlar, klinik ve/veya poliklinikte hekimlik pratiğinde yer alan uygulamaları öğrenmek amacı ile kan örneği alma ve gönderme, glukometri ile kan şekeri ölçümü yapma, EKG çekme, kültür örnekleri alma ve gönderme, intravenöz ve intramuskuler girişimlerde bulunma, kan gazı örneklemesi, sonda takma ve çekme, pansuman yapma vb. görevleri yerine getirir.
(4) İntörn doktorlar karnelerinde yer alan girişimleri/uygulamaları sorumlu hekimin hastadan izin alması ile araştırma görevlisi veya öğretim üyesinin eşliğinde yapabilir. Yapılan girişimsel işlemle ilişkili ortaya çıkacak tüm komplikasyon ve problemlerden hastanın “ilgili hekimi” sorumludur.
(5) İntörn doktorlar, aynı zamanda yasal belge özelliği taşıyan veri tabanındaki hasta dosyasına veri girişi yapmak, konsültasyon isteği yapmak veya konsültasyon yanıtlamak, epikriz yazarak hasta taburcu etmek gibi işlemleri araştırma görevlisi veya öğretim üyesi bilgisi ve gözetimi olmadan yapamaz.
(6) İntörn doktorlar adli rapor ve reçete yazma yetkisine sahip değillerdir, ancak ilgili bölümün araştırma görevlisi veya öğretim üyesi eşliğinde ve onayını alarak yazabilirler.
(7) İntörn doktorlar, hasta ve yakınlarının haklarını bilmek, bunlara saygılı olmak ve hasta bilgilerinin gizliliği ilkesine uymak zorundadır. Hastaya ve hasta yakınlarına ancak sorumlu öğretim üyesinin onayını alarak açıklama yapabilir.
(8) İntörn doktorlar tüm hasta vizitlerine katılırlar ve takip ettikleri hastalarını sorumlu araştırma görevlisinin eşliğinde sorumlu öğretim üyesine sunar.
(9) İntörn doktorlar ilgili anabilim dalının eğitim amaçlı olarak gerekli gördüğü hastane dışındaki bazı sağlık birimlerin de görevlendirilebilirler (112, ASM, TSM, vb).
(10) Hayati tehlikesi olan, acil müdahale gerektiren durumlarda ve adli vakaların muayenesinde ve/veya hasta naklinde ilgili hekimin onayıyla intörn doktor da görev alır.
(11) İntörn doktorlar eğitimlerinin bir parçası olarak anabilim dalının uygun gördüğü bir program dahilinde vaka sunumu, literatür, seminer sunumları, konferans vb. bilimsel etkinliklere katılmak, gereğinde fiilen yapmak ve Davranışsal Sosyal ve Beşeri Bilimler ders programındaki derslere katılmakla yükümlüdürler.
(12) İntörn doktorlar, yukarıdaki genel kurallar yanında eğitim aldıkları Anabilim Dallarında, eğitimin amaç ve öğrenim hedefleri doğrultusunda, anabilim dalına özgü kurallara uymakla yükümlüdür.
(13) İntörn doktorlar eğitim aldıkları sağlık kuruluşunun işleyişini düzenleyen mevzuatta belirtilen kurallara uymakla yükümlüdürler.
(14) İntörn doktorlar, hastane içinde ve eğitim aldıkları birimlerde, fotoğraflı kimlik kartlarını görünür biçimde takmak zorundadırlar.
(15) İntörn doktorlar, hastane içinde beyaz önlüğünü ya da nöbet formasını giymeli ve görev yaptıkları tüm zaman dilimlerinde, yasal mevzuata uygun hekime yakışır kıyafet ve tutum içinde olmalıdır.
(16) İntörn doktorlar, hekim önlüğü ve benzeri sağlık çalışanına özgü giysileri, hastane ya da sağlık kurumları dışında kullanamazlar.
(17) Hastasına kendini “İntörn Doktor” olarak tanıtmalıdır.
(18) İntörn doktorlar hizmet açığını kapatmak üzere ve eğitim amacının dışına çıkacak biçimde görevlendirilemez.
(19) İntörn doktor, acil durumlar haricinde hasta taşımaz ancak hasta, personel tarafından taşınırken ona eşlik eder.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yürütme, Yürürlük ve Hükmü Bulunmayan Haller
Hüküm Bulunmayan Haller
MADDE 15
Bu yönergede belirtilmeyen hallerde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri ve Fakülte Kurulu Kararları uygulanır.
Yürürlük
MADDE 16
Bu yönerge Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 17
Bu yönerge hükümlerini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.