Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi

Toplantı Sayısı : 18

Karar No : 5/b


Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik Programlarına 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları ve başvuru koşullarının aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi..

 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora  Programlarına 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Türk Uyruklu öğrenci alınacaktır.

ONLİNE BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

Başvuru Tarihi

27Aralık 2021-07 Ocak 2022 tarihi 23:59’a kadar online başvurular alınacaktır.

Başvuru Adresi

https://enstitu.trakya.edu.tr

BAŞVURU ŞARTLARI

DOKTORA

1-ALES sınavından;   başvurulan programın öngördüğü puan türünde en az 55 puan almış olmak.  (ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir.)

2- Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

3-Başvurular tek bir programa yapılabilecek sehven fazla başvurularda ilk başvuru kabul edilecektir.

4- Kesin kayıt tarihinde, ilan edilen kontenjanlar için aşağıda belirtilen programlardan mezun olmak.

5-Kişi online başvuruda belirttiği puanları kesin kayıtta belgelendirmek zorumdadır. Aksi durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir.

DEĞERLENDİRME

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YAPILACAK PROGRAMLAR

ALES sınav puanının %50’si, Yüksek Lisans mezuniyet notunun %25'i ve jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (sözlü ve/veya yazılı) sınavının % 25'i dikkate alınarak hesaplanır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 (yetmiş) puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

GÜZEL SANATLAR VE KONSERVATUVAR BAŞVURU DEĞERLENDİRME

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz; mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve Lisans/Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarak yapılır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Konservatuvar programları ile güzel sanatlar fakültelerinin sadece özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlarının enstitülerdeki anasanat ve anabilim dallarındaki öğretim dili Türkçe olan programlarına başvurularda Devlet hastanesi veya Devlet üniversitesi hastanesinden alınmış sağlık raporu ile belgelenmesi şartıyla,

a) Düzeltilmemiş engeli en az %70 veya düzeltilmiş engeli en az %40  ve üzeri olan işitme engelli adaylarda,

b) Engel düzeyi %50 ve üzeri olmak üzere zihin yetersizliği bulunan engelli adaylarda,

c) Engel düzeyi %40 ve üzeri “yaygın gelişimsel bozukluk” (Otizm spektrum bozukluğu/çocukluk otizmi/atipik otizm, Rett Sendromu, Asperger Sendromu) tanısı bulunan engelli adaylarda,

başvuru yapabilmeleri için yabancı dil puanı aranmaz. Bu adaylar yabancı dil puanı olarak üniversite tarafından aranan yabancı dil taban puanı şartını sağlamış sayılır.

 

 

 

ONLINE  BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER

1)    Başvuru formu

2)   Referans Mektubu ve Kompozisyon

3)   Özgeçmiş

4)   ALES belgesi

5)   Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi  (Başvuru tarihi itibariyle 5 yılı aşmamış olması gerekmektedir)

6)    Diploma/Mezuniyet Çıkış Belgesi

7)    Not Durum Belgesi (transkript)

8)    Nüfus Cüzdanı

9)    Vesikalık fotoğraf (2 adet)  (son 1 ay içerisinde çekilmiş )

NOT:  Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana ,başvurduğu Anabilim Dalı Ales puan türünden 80 ve üzeri , YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puana sahip olmaları gerekir.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI  SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

Başvuru Tarihi ( Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası)

27Aralık 2021-07 Ocak  2022  Saat:23.59’a kadar - https://enstitu.trakya.edu.tr/

Bilimsel Değerlendirme Sınavı (Mülakat)

19 Ocak 2022 Saat:10.00 (İlgili Anabilim Dalı Binası  - Online ya da yüzyüze yapılacak olup online yapılacak mülakatlar için link ilgili adayların mail adreslerine gönderilecektir.)

 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

21 Ocak 2022  /  Saat:23:59’a kadar ilan edilecektir.

Kesin Kayıt Tarihleri

24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar

Kayıt Yeri

Kesin kayıt işlemleri, şahsen veya noter vekalet yoluyla Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapılacaktır.

 Yedek Olarak Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

28 Ocak 2022 saat 17:30-23:59 arasında Enstitümüz sayfasından yayınlanacaktır.

Yedek  Kesin Kayıt Tarihleri

31 Ocak  2022 -01 şubat 2022 tarihleri arasında 17:30’a kadar

 

NOT:Doktora programlarına başvuran adaylar, lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri program kabul koşullarında belirtilen alanlardan farklı alanlarda almış ise; eksikliklerini gidermek amacıyla en çok iki yarıyıl (1 yıl) süre ile bilimsel hazırlık programına tabii tutulmak suretiyle öğrenciliğe kabul edilecektir.
Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıklarını tespit edilen adaylardan yerleşenlerin veya kayıt yaptıranların ilişikleri kesilecektir.
Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az bir (1) kişi olmak üzere %10 ek kontenjan açılır.

 

YÜZYÜZE (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) YAPACAK ANABİLİM DALLARI

ONLİNE (ÇEVRİMİÇİ) (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) YAPACAK ANABİLİM DALLARI

 

 

GÖRSEL KÜLTÜR

GİRİŞİMCİLİK

 

SANAT TARİHİ

İKTİSAT

 

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ

KAMU YÖNETİMİ

 

TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADIN ÇALIŞMALARI

SAĞLIK YÖNETİMİ

 

HEYKEL

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

 

RESİM

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

 

RESİM-İŞ

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

 

 

MUHASEBE VE FİNANSMAN

 

 

MUHASEBE VE DENETİM

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞUL VE KONTENJANLARI

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI

KONTENJAN

ALES PUAN
TÜRÜ

YABANCI DİL PUNANI

PROGRAMA KABUL KOŞULLARI

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (ALAN İÇİ)

5

EŞİT AĞIRLIK

55

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler ya da Avrupa Çalışmaları programlarından birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

 

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (ALAN DIŞI)

1

EŞİT AĞIRLIK

55

 Sosyal Bilimlere ilişkin bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak.

İKTİSAT DOKTORA (ALAN İÇİ)

5

EŞİT AĞIRLIK

55

İktisat Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu olmak. Yüksek lisansını belirtilen alanda yapmamış
ancak lisansını söz konusu alandan (iktisat) mezun olmuş olanlar alan içi olarak kabul edilecek olup, bu öğrenciler bilimsel hazırlık programı okumayacaktır.

KAMU YÖNETİMİ DOKTORA (ALAN İÇİ)

5

EŞİT AĞIRLIK

55

Kamu Yönetimi ,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dallarından (bilim dalları da dahil olacak şekilde) Yüksek lisans mezunu olmak. 

MUHASEBE VE FİNANSMAN (ALAN İÇİ)

5

EŞİT AĞIRLIK

55

İşletme, İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Finans, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Finans ve Ekonomi, Muhasebe ve Denetim, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Sermaye Piyasası lisans programından veya, Mühendislik Fakültelerinin İşletme Mühendisliği lisans programından mezun olup herhangi bir alanda yüksek lisans programlarından mezun olmak.

YÖNETİM VE ORGANİZASYON DOKTORA (ALAN İÇİ)

5

EŞİT AĞIRLIK

55

işletme, yönetim ve organizasyon, uluslararası işletme yönetimi, işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik, insan kaynakları yönetimi, girişimcilik, İşletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği 4 yıllık lisans mezunu olmak ve herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak.

YÖNETİM VE ORGANİZASYON DOKTORA (ALAN DIŞI)

2

EŞİT AĞIRLIK

55

Herhangi bir Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olup; işletme, yönetim ve organizasyon, girişimcilik, örgütsel davranış, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, yönetim ve strateji, uluslararası işletmecilik ve insan kaynakları yönetimi alanlarında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

RESİM (ALAN İÇİ)

3

İSTENMİYOR

55

Resim, Heykel, Grafik Tasarımı, Plastik Sanatlar ve Güzel Sanatlar Eğitimi (Resim -İş Öğretmenliği) bölümlerinden birinden yüksek lisans mezunu olmak...Resim Anasanat Dalı Sanatta Yeterlilik Programı Bilimsel Değerlendirme sınavı, yazılı ve portfolyo değerlendirme (sözlü) şeklinde yapılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora  Programlarına 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yabancı Uyruklu öğrenci alınacaktır.

ONLİNE BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

Başvuru Tarihi

27Aralık 2021-07 Ocak 2022 tarihi 23:59’a kadar online başvurular alınacaktır.

Başvuru Adresi

 https://enstitu.trakya.edu.tr

BAŞVURU ŞARTLARI

DOKTORA

1- Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tesit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.

2- Doktora yapmak üzere başvuran yabancı uyruklu adaylardan, ALES'e girmiş olma koşulu aranmaz.

3-Başvurular tek bir programa yapılabilecek sehven fazla başvurularda ilk başvuru kabul edilecektir.

4- Kesin kayıt tarihinde, ilan edilen kontenjanlar için aşağıda belirtilen programlardan mezun olmak.

5-Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi

6)   Türkçe Yeterlik Belgesi: Türkçe Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

7) Kişi online başvuruda belirttiği puanları kesin kayıtta belgelendirmek zorumdadır. Aksi durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir.

DEĞERLENDİRME

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi [not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak] en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilir ve kontenjan kadar öğrenci alınır.

ONLINE BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER

1)    Başvuru formu

2)    Özgeçmiş

3)    Not Durum Belgesi (Transkript) ve bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş metni

4)    Diploma / Mezuniyet Belgesi ( doktora programları için başvuracak adayların lisans ve tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni.)

5)   Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi (Yabancı Dilde eğitim veren programlara başvuracak adaylar içindir.)

6)   Türkçe Yeterlik Belgesi: Türkçe Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak
 jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

7)  Denklik Belgesi

8-Fotoğraf

NOT:Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)

 

 

 

 

 

 

 

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI  SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

Başvuru Tarihi

27Aralık 2021-07 Ocak  2022  Saat:23.59’a kadar - https://enstitu.trakya.edu.tr/

 Başvuru Adresi ( Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası)

https://enstitu.trakya.edu.tr/

Türkçe Yeterlik Sınavı (Türkçe Dil Belgesi Olmayanlar)

17 Ocak 2022 Saat:10.30'da (Online yapılacak Türkçe yeterlik sınavı için link ilgili adayların mail adreslerine gönderilecektir.)

Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (İngilizce) 

17 Ocak 2022 Saat:14.00'da (Online yapılacak İngilizce yeterlik sınavı için link ilgili adayların mail adreslerine gönderilecektir.)

 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

21 Ocak 2022  /  Saat:23:59’a kadar ilan edilecektir

Kesin Kayıt Tarihleri

24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar

Kayıt Yeri

Kesin kayıt işlemleri, şahsen veya noter vekalet yoluyla Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapılacaktır.

Yedek Olarak Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

28 Ocak 2022 saat 17:30-23:59 arasında Enstitümüz sayfasından yayınlanacaktır.

Yedek  Adayların Kesin Kayıt Tarihleri

31 Ocak  2022 -01 şubat 2022 tarihleri arasında 17:30’a kadar

NOT:Doktora programlarına başvuran adaylar, lisans veya yüksek lisans derecesini kabul edildikleri programın kabul koşullarında belirtilen alanlardan farklı alanlarda almış ise; eksikliklerini gidermek amacıyla en çok iki yarıyıl (1 yıl) süre ile bilimsel hazırlık programına tabii tutulmak suretiyle öğrenciliğe kabul edilecektir.
Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıklarını tespit edilen adaylardan yerleşenlerin veya kayıt yaptıranların ilişikleri kesilecektir.
Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az bir (1) kişi olmak üzere %10 ek kontenjan açılır.

 

 

 

 

 

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

 

 

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞUL VE KONTENJANLARI

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI

KONTENJAN

YABANCI DİL PUNANI

PROGRAMA KABUL KOŞULLARI

 

BALKAN ÇALIŞMALARI (ALAN DIŞI)

3

55

Görsel Kültür alanında yüksek lisans yapmış olmak.

 

 

İKTİSAT (ALAN İÇİ)

2

55

İktisat Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu olmak. Yüksek lisansını belirtilen alanda yapmamış ancak lisansını söz konusu alandan (iktisat) mezun olmuş olanlar alan içi olarak kabul edilecek olup, bu öğrenciler bilimsel hazırlık programı okumayacaktır.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (ALAN İÇİ)

3

55

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler ya da Avrupa Çalışmaları programlarından birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

MUHASEBE VE FİNANSMAN DOKTORA (ALAN İÇİ)

5

55

İşletme, İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Finans, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Finans ve Ekonomi, Muhasebe ve Denetim, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Sermaye Piyasası lisans programından veya, Mühendislik Fakültelerinin İşletme Mühendisliği lisans programından mezun olup herhangi bir alanda yüksek lisans programlarından mezun olmak.

 

RESİM (ALAN İÇİ)

1

55

Resim, Heykel, Grafik Tasarımı, Plastik Sanatlar ve Güzel Sanatlar Eğitimi (Resim -İş Öğretmenliği) bölümlerinden birinden yüksek lisans mezunu olmak...Resim Anasanat Dalı Sanatta Yeterlilik Programı Bilimsel Değerlendirme sınavı, yazılı ve portfolyo değerlendirme (sözlü) şeklinde yapılacaktır

 

 

YÖNETİM VE ORGANİZASYON DOKTORA (ALAN İÇİ)

2

55

işletme, yönetim ve organizasyon, uluslararası işletme yönetimi, işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik, insan kaynakları yönetimi, girişimcilik, İşletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği 4 yıllık lisans mezunu olmak ve herhangi bir alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak.

YÖNETİM VE ORGANİZASYON DOKTORA (ALAN DIŞI)

2

55

Herhangi bir Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olup; işletme, yönetim ve organizasyon, girişimcilik, örgütsel davranış, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, yönetim ve strateji, uluslararası işletmecilik ve insan kaynakları yönetimi alanlarında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az bir (1) kişi olmak üzere %10 ek kontenjan açılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

 

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programlarına 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Türk Uyruklu öğrenci alınacaktır.

 

ONLİNE BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

 

Başvuru Tarihi

27Aralık 2021-07 Ocak 2022 tarihi 23:59’a kadar online başvurular alınacaktır.

 

 

Başvuru Adresi

https://enstitu.trakya.edu.tr/

 

BAŞVURU ŞARTLARI

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

 

1-ALES sınavından; başvurulan programın öngördüğü puan türünde en az 55 puan almış olmak.  (ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir.)

 

2- -  TOEFL,YÖKDİL, YDS, e-YDS sınav sonuçları 5 yıl geçerlidir. Eğitim ve öğretimin tamamen yabancı dille yapıldığı lisansüstü programlara (*)  (Alman Dili Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı ile İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı) başvuracak adayların, öğrenim göreceği yabancı dil için yabancı dil sınavından en az 65 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen muadili bir puan almış olmaları gerekir. Lisanslarını başvurdukları programın eğitim dilinde  eğitim veren programlardan tamamlayan öğrencilerden yabancı dil sınav sonuç belgesi aranmaz.

 

3-Başvurular tek bir programa yapılabilecek sehven fazla başvurularda ilk başvuru kabul edilecektir.

 

4-  Kesin kayıt tarihinde, ilan edilen kontenjanlar için aşağıda belirtilen programlardan mezun olmak.

 

5- Kişi online başvuruda belirttiği puanları kesin kayıtta belgelendirmek zorumdadır. Aksi durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir.

 

DEĞERLENDİRME

 

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YAPILACAK PROGRAMLAR

 

ALES sınav puanının %50’si, Lisans mezuniyet notunun %25'i ve jüri tarafından yapılacak bilimsel değerlendirme (Online-çevirimiçi, sözlü ve/veya yazılı) sınavının % 25'i dikkate alınarak hesaplanır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65.00 (altmışbeş) puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

GÜZEL SANATLAR VE KONSERVATUVAR BAŞVURU DEĞERLENDİRME

 

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuvarın Enstitülerdeki Anabilim ve Anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz; mülakat (yazılı ve/veya sözlü) puanının % 70’i ve Lisans/Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının % 30’u dikkate alınarak yapılır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

ONLINE BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER

 

1)    ALES belgesi

 

2)    Diploma/Mezuniyet Belgesi

 

3)    Not Durum Belgesi (Transkript) : Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği çevirim tablosuna göre yapılır.

 

4)  Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi (Yabancı Dilde eğitim veren programlara başvuracak adaylar içindir.)

 

5)    Nüfus Cüzdanı

 

6)    Askerlik Son Durum Belgesi (son 1 ay içerisinde )

 

7) Fotoğraf  2 adet

 

NOT:Kesin kayıt işlemleri, şahsen veya noter vekaleti ile Enstitü'de yapılacaktır. Başvuruda yüklenen evrakların asılları kesin kayıt kayıtta getirilmesi zorunludur.

 

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI  SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

 

Başvuru Tarihi ( Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası)

27Aralık 2021-07 Ocak  2022  Saat:23.59’a kadar - https://enstitu.trakya.edu.tr/

 

Bilimsel Değerlendirme Sınavı

18 Ocak 2022 Saat:10.00 (İlgili Anabilim Dalı Binası  - Online ya da yüz yüze yapılacak olup online yapılacak mülakatlar için link ilgili adayların mail adreslerine gönderilecektir.)

 

 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

21 Ocak 2022  /  Saat:23:59’a kadar ilan edilecektir.

 

Kesin Kayıt Tarihleri

24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar

 

Kayıt Yeri

Kesin kayıt işlemleri, şahsen veya noter vekalet yoluyla Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapılacaktır.

 

Yedek Olarak Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

28 Ocak 2022 saat 17:30-23:59 arasında Enstitümüz sayfasından yayınlanacaktır.

 

Yedek  Adayların Kesin Kayıt Tarihleri

31 Ocak  2022 -01 şubat 2022 tarihleri arasında 17:30’a kadar

 

 

NOT:Yüksek lisans programlarına başvuran adaylar, lisans derecesini kabul edildikleri program kabul koşullarında belirtilen alanlardan farklı alanlarda almış ise; eksikliklerini gidermek amacıyla en çok iki yarıyıl (1 yıl) süre ile bilimsel  hazırlık programına tabii tutulmak suretiyle öğrenciliğe kabul edilecektir.
Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan, yerleşenlerin veya kayıt yaptıranların ilişikleri kesilecektir.
Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan her program için en az bir (1) kişi olmak üzere %10 ek kontenjan açılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

YÜZYÜZE (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) YAPACAK ANABİLİM DALLARI

ONLİNE (ÇEVRİMİÇİ) (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) YAPACAK ANABİLİM DALLARI

GÖRSEL KÜLTÜR

GİRİŞİMCİLİK

SANAT TARİHİ

İKTİSAT

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ

KAMU YÖNETİMİ

TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADIN ÇALIŞMALARI

SAĞLIK YÖNETİMİ

HEYKEL

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

RESİM

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

RESİM-İŞ

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

 

MUHASEBE VE FİNANSMAN

 

MUHASEBE VE DENETİM

 

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞUL VE KONTENJANLARI

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI

KONTENJAN

ALES PUAN
TÜRÜ