Üniversitemiz 29 Şubat 2024 tarih ve 03 sayılı Senato Toplantısında alınan 01 no.lu kararı ile yürürlüğe giren “Trakya Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Yönergesi”nde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmasına mevcudun oy birliği ile görevlendirildi.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI KARŞILAŞTIRMA CETVELİ |
|
MEVCUT METİN |
TASLAK METİN |
Koordinatörlüğün faaliyet alanları MADDE 6-(1) Koordinatörlük, Yönergenin 5. Maddesinde belirtilen amaçları gerçekleştirmek üzere aşağıdaki faaliyetlerde bulunur: a) Üniversitenin kurumsal kimliğine, markasına ve itibarına değer katacak iletişim, medya, halkla ilişkiler, reklam ve tanıtım stratejilerinin oluşturulması ve yönetilmesi. b) Dijital mecralarda kaliteli içeriklerin üretilmesi ve Üniversitenin bilimsel niteliğine uygun şekilde temsil edilmesi. c) Medya ile değer odaklı bir ilişkinin tesisi ve Üniversitenin ürettiği bilimsel değerin medya aracılığıyla en doğru şekilde topluma aktarılmasının sağlanması. ç) Üniversitenin kurumsal kimliğini güçlendirmek ve geliştirmek için gerekli stratejilerin belirlenmesi, kurumsal kimlik kılavuzu hazırlanması, kılavuzun yenilenmesi ve güncellenmesi, ilgili eylem plânlarının hazırlanması ve uygulanması. d) Üniversite tanıtım günleri düzenlenmesi, aday öğrencilere Üniversitenin tanıtılması, yeni öğrencilerin kayıt süreçlerinde oryantasyon programlarının koordine edilmesi. e) Üniversite ile iletişim, sponsorluk, sosyal sorumluluk alanlarında işbirliği talep eden kurum, kuruluş ve kişilerin taleplerinin değerlendirilmesi, ilgili birimlerle iletişimin sağlanması. f) Birimlerin kurumsal iletişim süreçlerine ilişkin ihtiyaç duyacakları danışmanlığın yapılması, g) Üniversiteye ulaşan bilgi edinme taleplerinin takibi ve sonuçlandırılması. ğ) Birimlerin kendilerine özgü nitelikleri göz önünde bulundurularak, ihtiyaçlarını karşılayacak kurumsal iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması, ı) Mezunların Üniversiteye katkılarını artıracak çalışmaların yapılması ve mezun takip sistemi ile iletişimin sürekliliğinin sağlanması. i) Rektörlük Makamının vereceği alanıyla ilgili diğer görevlerin yerine getirilmesi.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Birimi MADDE 11-(1) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Biriminin görevleri şunlardır: a) Üniversitenin halkla ilişkiler faaliyetlerini bütünleşik iletişim yönetimi perspektifinden plânlamak, uygulamak ve değerlendirmek. b) Üniversitenin tanıtımı için gerekli stratejileri, uygun mecraları ve politikaları belirlemek, tanıtıma yönelik uygulamaların değerlendirmesini ve analizini yapmak. c) Üniversitenin çalışanları ile sağlıklı iletişimi gerçekleştirmek. ç) Üniversitenin paydaşları ile etkin bir iletişim köprüsü kurmak. d) Kurumsal itibar yönetimine yönelik faaliyetleri plânlamak ve yönetmek. e) Kriz yönetimi çerçevesinde iletişim çalışmalarını plânlamak ve yürütmek. f) Kurumsal aidiyeti geliştirmeye, kurum kültürünü yerleştirmeye yönelik çalışmalar yapmak. g) Kurumsal sosyal sorumluluk proje ve faaliyetlerinin amacına ulaşmasına katkı sunmak. ğ) Kurumsal iletişim faaliyetlerinin bütününde etik ilkelere uygunluğu denetlemek. h) Üniversiteye ulaşan bilgi edinme başvurularını takip etmek ve sonuçlandırmak.
Protokol ve Yazı İşleri Birimi MADDE 16-(1) Protokol Biriminin görevleri şunlardır: a) Üniversitenin resmî törenlerini koordine etmek. b) Protokol listelerini düzenlemek, protokol düzenini sağlamak. c) Ulusal ve uluslararası heyetleri ağırlamak ve ilgili birimlerle işbirliğini sağlamak. ç) Görev alanına giren faaliyetlerin görsel, işitsel ve yazılı materyalleri dijital ortamda arşivlemek. d) Üniversitenin yurtdışında etkin şekilde tanıtımı için yürütülen faaliyetlere katkı sağlamak. e) Üniversite salonlarında yapılacak bilimsel toplantı ve organizasyonların tahsis işlemlerini yürütmek; gerekli yardımcı hizmetleri sunmak. f) Üniversite kampüslerinde tanıtım amaçlı yapılacak etkinliklerin izin işlemlerini yürütmek. g) Koordinatörün vereceği alanıyla ilgili diğer görevlerin yerine getirilmesi.
|
|