Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 07 Ekim 2010 Perşembe

Toplantı Sayısı : 17

Karar No : 1


            Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Teknik Seçmeli ders listesine yeni seçmeli derslerin eklenmesine ilişkin, Eğitim Öğretim Komisyonu?nca hazırlanan 05.10.2010 tarihli rapor görüşüldü:

            Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Teknik Seçmeli ders listesine aşağıda Türkçe ve İngilizce ders içerikleri belirtilen derslerin eklenmesinin uygun olduğuna mevcudun oybirliği ile karar verildi.

 

 

GM 417 Duyusal analiz (3-0)3

Duyusal analizin temel kavramları. Panelist değerlendirmelerindeki etkenler. Gıda maddelerinin duyusal analizinde kullanılan yöntem ve tasarımlar. Duyusal verilerin değerlendirilmesi.

 

GM 431 Gıda Endüstrisi Atıkları (3-0)3

Gıda endüstrisinin yan ürünleri ve atıklarının tanımlanarak sınıflandırılması. Yan ürün ve atıkların yapısal özellikleri ve kimyasal bileşimleri. Gıda endüstrisi atık sularının karakteri ve geri kazanımı. Gıda endüstrisi yan ürün ve atıklarının değerlendirilmesi. Gıda endüstrisinde atık-hammadde dögüsünün irdelenmesi.

 

GM 432 Gıda Ambalajlama  (3-0)3

Ambalajlamanın temel ilkeleri. Gıda maddelerinin bozulmasına neden olan fiziksel, kimyasal ve duyusal etkenlerin ambalaj seçimi ile ilişkilendirilmesi. Kağıt, metal, cam ve plastik ambalaj malzemelerinin teknik özellikleri, seçimi ve kullanımı. Çok katlı ambalaj malzemeleri. Paketleme ve geri kazanımda bar-kod düzeni.

 

GM 417 Sensory analysis (3-0)3

principles of sensory perceptions. Factors affecting evaluation of the panelists. Methods and test designs in evaluating sensory properties of foods. Evaluation of sensory data.

 

GM 431 Wastes materials of the food ındustry  (3-0)3

Definition and classification of food wastes and intermediate food products. Chemical and structural properties of food wastes and intermediate food products. Characterization of food industry waste waters and their treatment. Utilization of wates from the food industry. Waste material- raw material relationships in the food industry.

 

GM 432 food packaging  (3-0)3

principles of food packaging. Types of paper, metal, glass and plastic packaging materials, their physical, chemical and quality characteristics and their utilization in the food industry. Multi-layer food packaging materials. Bar-code system in packaging and recycling.