Senato Kararı

Toplantı Tarihi : 06 Eylül 2018 Perşembe

Toplantı Sayısı : 12

Karar No : 39


100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsüne alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru koşulları görüşüldü:

 

            100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsüne alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru koşullarının aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna mevcudun oy birliği ile karar verildi.

 

 

İlan

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KİMYA ANABİLİM DALI VE MİMARLIK ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Kimya Anabilim Dalı ve Mimarlık Anabilim Dalı Doktora Programına öğrenci alınacaktır.

Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan ilgili programda Doktora ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan Usul ve Esaslarda verilmektedir: http://www.yok.gov.tr/documents/31132506/37454066/100_2000_Usul_ve_Esaslar_2018.pdf/;jsessionid=6438D48BEBA4A84B5E83BBA5C3DBAE9F

 

            100/200 YÖK Doktora Bursu kapsamındaki kontenjanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların;

  1. A.       BAŞVURU KOŞULLARI
  • T.C. Vatandaşı olmak
  • 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında herhangi bir işte çalışan ya da çalışmayan öğrenciler başvuruda bulunabileceklerdir.
  • Yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  • Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz yönetmelik ve yönergelerinde belirlenen başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  • Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Doktora programına lisans diploması ile başvuracakların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puan almış olmaları gerekir.
  • Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. (Yabancı Dil sınavı geçerlilik süresi sınavın açıklandığı tarih itibari ile 5 yıldır.)
    • Halen ilgili programda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

 

  1. B.    BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
  2. Başvuru formu : (fenbil.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
  3. Dilekçe : Tez yapmak istedikleri alt alanı, herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını ve iletişim bilgilerini belirten imzalı dilekçe
    1. 3.    Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    2. ALES (veya eşdeğer) Sonuç Belgesi : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) belgesi (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır).
    3. Diploma : Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır),

6 .Not Durum Belgesi (transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.

7 Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi : Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

8  6 adet fotoğraf

9  Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi (kesin kayıtta getirilebilir).

10. Özgeçmiş

11.Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

 

 

 

C. DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA EĞERLENDİRME

 

ALES

Puanı

Yüksek Lisans/Lisans Not Ortalaması

Sözlü ve/veya Yazılı Sınav

Başarı Puanı

 

 

% 50

 

 

% 25

 

 

% 25

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. İlan edilen kontenjan kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjana kayıt yapılır.

 

 

  1. D.             BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ, SINAV TARİHİ VE YERİ, SONUÇLARIN İLANI

 

Başvuru Tarihleri

07-10 EYLÜL 2018 saat 17:00’ye kadar (hafta sonu hariç)

Başvuru için istenilen belgelerin Fen Bilimleri Enstitüsü’ne elden teslim edilmesi gerekmektedir. Geç başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Başvuru Yeri

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Balkan Yerleşkesi Enstitüler Binası Fen Bilimleri Enstitüsü

Sınav Tarihi ve               Yeri

Sınav Tarihi: 11.09.2018

Yazılı ve/veya Sözlü Mülakat: 10:00

Yer: Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Anabilim Dalı

Sonuçların ilanı

 fenbil.trakya.edu.tr   web adresinde 11.09.2018 tarihinde

 

 

 

  1. E.    KESİN KAYIT ve DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

 

Kesin Kayıt Tarihi

12-13 EYLÜL 2018

Derslerin Başlama Tarihi

24 EYLÜL 2018

 

 

  1. F.         FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYA ANABİLİM DALI VE MİMARLIK ANABİLİM DALI KONTENJANI, BAŞVURU KOŞULLARI

 

Başvuru Yapılacak Enstitü Anabilim Dalı

Kontenjan

Tez Çalışması Yapılacak Araştırma Alanı

Ales Puan Türü

Başvuru Koşulları

Kimya Anabilim Dalı

3

Sensör Teknolojileri

Sayısal

Fen veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Biyokimya, Mühendislik Fakültelerinin Kimya, Gıda Mühendisliği bölümleri ile Eczacılık Fakültesi mezunları doktora  programı giriş koşullarını sağlayanlar başvurabilir.

Mimarlık Anabilim Dalı

3

Mimarlık

Sayısal

Fakültelerin Mimarlık Bölümü mezunları ve doktora programı giriş koşullarını sağlıyor olmak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlan

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI METABOLİZMA VE KRONİK HASTALIKLAR ÇALIŞMALARINA ALT ALAN OLARAK ALINACAK

ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji Anabilim Dalı Doktora Programı “METABOLİZMA VE KRONİK HASTALIKLAR” çalışmalarına ilişkin alt alan olarak öğrenci alınacaktır.

Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan ilgili programda Doktora ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan Usul ve Esaslarda verilmektedir: http://www.yok.gov.tr/documents/31132506/37454066/100_2000_Usul_ve_Esaslar_2018.pdf/

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamındaki kontenjanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir.;

 

A)    BAŞVURU KOŞULLARI

 

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  • Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz yönetmelik ve yönergelerinde belirlenen başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  • Herhangi bir işyerinde çalışmıyor olmak (Kamu, Özel ve diğer)
  • Halen ilgili programda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.
  • Başka bir Yükseköğretim kurumunda 100/2000 YÖK doktora bursiyeri olmamak.

B)     BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. 1.      Başvuru formu : (sagbl.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
  2. 2.      Dilekçe
  3. 3.      Nüfus cüzdanı (fotokopisi)
  4. 4.      ALES/TUS Sonuç Belgesi : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sınav sonuç belgesinin son 5 yıl içinde alınmış sayısal puan türünden en az 70 puan almış olmak ve TUS belgesi ile başvuran Tıp Fakültesi mezunu adayların TUS Temel Tıp Bilimleri Puanı; TUS’un Temel Tıp Bilimleri Testi-1 Bölümünden elde edilen standart puanın 0.70, Klinik Tıp Bilimleri testinden elde edilen puanın 0.30 ile çarpılarak toplanması ile elde edilen TUS temel tıp puanının en az 50 olması gerekir. (Aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır).
    1. 5.      Diploma: Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır),
    2. 6.      Not Durum Belgesi (transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır.
    3. 7.      Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi:Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
    4. 8.      6 adet fotoğraf
    5. 9.      Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi (kesin kayıtta getirilebilir).
    6. 10.  Özgeçmiş.
    7. 11.  Lisans ve/veya yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adayların Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti.
    8. 12.  Bütünleşik doktora programına başvuracak adayların en az 80 ALES puanına sahip olmaları, ayrıca lisans mezuniyet not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3.00 veya muadili bir puan olması gerekir.

 

C)    DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA DEĞERLENDİRME

 

ALES/TUS

Puanı

Yüksek Lisans/Lisans Not

Ortalaması

Sözlü ve/veya Yazılı Sınav

Başarı Puanı

 

 

% 50

 

 

% 25

 

 

% 25

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. İlan edilen kontenjan kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjana kayıt yapılır.

D)    100/2000 YÖK DOKTORA BURSU SÜRECİNE İLİŞKİN TAKVİM

 

Başvuru Tarihleri

07-10 Eylül 2018 saat 17:00’ye kadar (Hafta sonu hariç)

Başvuru için istenilen belgelerin Sağlık Bilimler Enstitüsü’ne elden teslim edilmesi gerekmektedir. Geç başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Başvuru Yeri

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü

Balkan Yerleşkesi Enstitüler Binası/EDİRNE

 

 Sınav Tarihi ve           Yeri

 

Sınav Tarihi: 11.09.2018

 Yazılı ve/veya Sözlü Mülakat: 10:00

Yer: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı

 

Sonuçların ilanı

 sagb.trakya.edu.tr web adresinde 11.09.2018 tarihinde

Kesin Kayıt Tarihi

12-13 EYLÜL 2018

Derslerin Başlama Tarihi

24 EYLÜL 2018

 

 

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında 100/2000 YÖK Doktora Bursu Programlarına Alınacak Öğrenci Kontenjanları ve ön kabul koşulları.

 

Alt Alan

Doktora Programı

(Anabilim Dalı)

Burs verilecek Doktora kontenjanı

Ön Kabul koşullar

Metabolizma ve Kronik Hastalıklar

Fizyoloji

4

Fizyoloji, Anatomi, Biyofizik veya Tıbbi Biyokimya Anabilim dalında Yüksek lisans yapmış olmak.

 

Önemli Not:

İlan edilen alt alan için en az 3 öğrenci kazanması ve kayıt yaptırması halinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitime başlatılabilir.

 

 

 

 

 

 

İlan

 

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI “ÖZEL EĞİTİM” ALT ALANINA ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

 

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora Programı “ÖZEL EĞİTİM” alt alanına öğrenci alınacaktır.

Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan ilgili programda Doktora ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan Usul ve Esaslarda verilmektedir: http://www.yok.gov.tr/documents/31132506/37454066/100_2000_Usul_ve_Esaslar_2018.pdf/;jsessionid=6438D48BEBA4A84B5E83BBA5C3DBAE9F

            100/200 YÖK Doktora Bursu kapsamındaki kontenjanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların;

 

A)    BAŞVURU KOŞULLARI

 

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında herhangi bir işte çalışan ya da çalışmayan öğrenciler başvuruda bulunabileceklerdir.
  • Yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  • Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz yönetmelik ve yönergelerinde belirlenen başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  • Yüksek lisans derecesi ile Doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Doktora programına lisans diploması ile başvuracakların sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puan almış olmaları gerekir.
  • Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. (Yabancı Dil sınavı geçerlilik süresi sınavın açıklandığı tarih itibari ile 5 yıldır.)
  • Halen ilgili programda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

B)  BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. 1.      Başvuru formu : (sobe.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)
  2. 2.      Dilekçe : Tez yapmak istedikleri alt alanı, herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını ve iletişim bilgilerini belirten imzalı dilekçe
  3. 3.      Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  4. 4.      ALES (veya eşdeğer) Sonuç Belgesi : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) belgesi (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır).
    1. 5.      Diploma : Doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır),
    2. 6.      Not Durum Belgesi (transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulunan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.
    3. 7.      Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi : Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından sınav tarihi 5 yılı aşmamış olmak kaydıyla en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerlilik süresi belirlenen ve eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
    4. 8.      6 adet fotoğraf
    5. 9.      Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi (kesin kayıtta getirilebilir).
    6. 10.  Özgeçmiş
    7. 11.  Referans mektubu ve Kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon istenir.

C)    DOKTORA PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA DEĞERLENDİRME

 

 

 

ALES

Puanı

Yüksek Lisans/Lisans Not

Ortalaması

Sözlü ve/veya Yazılı Sınav

 

Başarı Puanı

 

 

% 50

 

 

% 25

 

 

% 25

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. İlan edilen kontenjan kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjana kayıt yapılır.

 

D)    BAŞVURU TARİHLERİ VE  YERİ, SINAV TARİHİ VE YERİ, SONUÇLARIN İLANI

 

Başvuru Tarihleri

07-10 EYLÜL 2018 saat 17:00’ye kadar (Hafta sonu hariç)

Başvuru için istenilen belgelerin Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne elden teslim edilmesi gerekmektedir. Geç başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Başvuru Yeri

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Balkan Yerleşkesi Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsü

 

 Sınav Tarihi ve               Yeri

 

Sınav Tarihi: 11.09.2018

 Yazılı ve/veya Sözlü Mülakat: 10:00

Yer: Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

 

Sonuçların ilanı

 

 sobe.trakya.edu.tr   web adresinde 11.09.2018 tarihinde

 

 

E)    KESİN KAYIT ve DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

 

Kesin Kayıt Tarihi

12-13 EYLÜL 2018

Derslerin Başlama Tarihi

24 EYLÜL2018

 

 

F)     SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNTERDİSİPLİNER ENGELLİ ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI ÖZEL EĞİTİMALT ALANI KONTENJANI, BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuru Yapılacak Enstitü ABD

 

 

Kontenjan

Tez Çalışması Yapılacak Araştırma Alanı

 

Başvuru Koşulları / ALES Puan Türü

 

 

 

 

Eğitim Fakültesi İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı

 

 

 

 

 

         3

 

 

 

   

 

Özel Eğitim

 Yüksek           Lisans derecesi ile  Doktora Programına  başvuracak adaylar için: Engelli Çalışmaları yüksek lisans veya lisansta Özel Eğitim bölümü mezunu olmak.

Lisans derecesi ile Doktora Programına başvuracak  adaylar için:

4 üzerinden en az 3 not ortalamasına sahip olarak herhangi bir lisans programından mezun olmak.

 Ales Puan Türü: Sözel

NOT: Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Fakültesi İnterdisipliner Engelli Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora Programı “ÖZEL EĞİTİM” alt alanına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.